Tror på drømmekontrakt for Dennis Olsen

«One down»: Dennis Olsen har sikret seg sin første av forhåpentligvis mange seire i Porsche Supercup. Nå blir det spennende å se hva framtiden bringer. Begge foto: Porsche

«One down»: Dennis Olsen har sikret seg sin første av forhåpentligvis mange seire i Porsche Supercup. Nå blir det spennende å se hva framtiden bringer. Begge foto: Porsche

Det vil ingen ende ta for Dennis Olsen som i helgen tok sin første seier i selveste Porsche Supercup. Landslagstrener Fredrik Brenna-Lund tror drømmekontrakten venter for Våler-gutten neste sesong.

DEL

Det er ikke så lett å forstå hvor stort den lokale juniorføreren faktisk gjør det ute i Europa. Dennis Olsen har tatt hele fem gull, ett sølv og én bronse i den tyske Carrera-cupen så langt i år.

I Supercup, som kjøres parallelt, har han også levert meget solid. I helgen tok han sin første seier, etter å ha tatt to sølv og én bronse tidligere i sesongen.

– Det var deilig. Jeg fikk det til å klaffe og hadde god flyt, sa Olsen til Moss Avis.

De enorme prestasjonene blir naturligvis lagt merke til i bilsportverden og en som virkelig har tro på Dennis er landslagstrener og talentutvikler i bilsportforbundet Fredrik Brenna-Lund. Han var i ekstase da Moss Avis kontaktet ham mandag formiddag.

Gode holdninger

– Det er helt sinnssykt det som skjedde med Dennis Olsen i helgen. Da så vi virkelig hva som bor i ham. Det er helt «outstanding» det som familien Olsen har klart å få til, sa entusiastiske Brenna-Lund og fortsatte:

– Jeg ser daglig at folk tar av etter en god prestasjon, men det gjør ikke Dennis. Han holder bakkekontakt, noe som er helt avgjørende for å lykkes videre.

Nærmere drømmen

Man skal naturligvis være forsiktig med å snakke om neste sesong allerede nå, men samtidig er det interessant å se på mulighetene som kan åpne seg for Dennis, hvis han fortsetter det gode arbeidet.

– Jeg tror han får muligheten som fabrikkfører i Porsche etter denne sesongen. Han og Michael Ammermüller har jo vært i en helt egen klasse i år. Man må ikke glemme at Carrera Cup og Supercup er de to største cupene i Porsche, understreket Brenna-Lund.

Skulle Dennis bli fabrikkfører, vil det bli en helt annen hverdag.

– Blir han signert som profesjonell vil han kunne kjøre helt andre type løp, som for eksempel 24-timersløpet på Le Mans. I tillegg vil han da kunne leve godt av å kjøre, forklarte landslagstreneren.

Dennis Olsens PR-rådgiver og mangeårig motorsportkommentator på Viasat, Atle Gulbrandsen, ser heller ikke bort fra at det kan bli tilfellet i 2018.

– Dennis gjør det han trenger for å bli fabrikkfører, men det er heller ikke utenkelig at det blir et nytt år som juniorfører. Uansett ser det nå veldig bra ut og han må bare fortsette å holde fokus, sa Gulbrandsen.

Men først og fremst er det en tøff jobb som må gjøres i år og allerede i slutten av juli er det et nytt løp som venter i Supercupen. Nå er det bare å gi bånn gass for Dennis Olsen.

Artikkeltags