FK Eika får bare lånegaranti til kunstgress i denne omgang

FK Eika har søkt Moss kommune om 200 000 kroner i kommunal støtte, men i mandagens formannskap ble søknaden avslått.

FK Eika har søkt Moss kommune om 200 000 kroner i kommunal støtte, men i mandagens formannskap ble søknaden avslått. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I mandagens formannskap fikk FK Eika kommunal garanti for et banklån på 500 000 kroner. Søknaden om direkte kommunal støtte på 200 000 ble avslått.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

FK Eika fikk sin kommunale garanti for banklånet de skal ta opp i forbindelse med byggingen av en 7-erbane på Krapfoss. Søknaden om 200 000 i kommunal støtte ble avslått på grunn av kommunens økonomiske situasjon.

– Ingen krise, mener Høyres Tage Pettersen og legger til:
– Så lenge FK Eika søker spillemidler i 2011, kan de ikke få kommunal støtte i 2010. Det vil bli arbeidet med å finne en løsning på tilskuddet i kommunens økonomiplan 2011-2014, sier Tage Pettersen.

Pettersen og partiet er meget positive til kunstgressplanene på Eika og er klare på at kommunen må jobbe for å støtte opp om prosjektet.

Les om kommunens drastiske tiltak i en kriserammet økonomi.

– Dette er den mest gjennomarbeidede og grundige søknaden vi har fått fra et idrettslag i Moss de siste årene. De viser til solid økonomi og er opptatt av å realisere et prosjekt de er i stand til å bære. Dette kommer vi til å gå inn for å støtte, sier Pettersen
.

Han tror imidlertid at rådmannens anbefaling vil være uendret i desember når kommunens økonomiplan skal legges, men han utfordrer FK Eika til å holde politikerne varme.
– Selv om de er fornøyd med å få kommunal garanti på lånet, og bred støtte hos politikerne, kan de ikke ta seieren på forskudd. De må holde trykket oppe mot partiene og politikerne frem til budsjettforhandlingene i desember.
– Selv om prosjektet er meget positivt og så godt som fullfinansiert, er den kommunale økonomien i en slik situasjon at rådmannen vanskelig kan anbefale et økonomisk tilskudd i denne størrelsesorden det søkes om, skriver rådmannen i sin begrunnelse for avslaget.

Les også om miljøvennlig kunstgress her

Artikkeltags