Fra startskuddet gikk tidlig på lørdags morgen og helt fram til målgang ved 18.30-tiden, sender Moss Avis direkte fra Eyvind Brynildsens rallybil. Sendingen kan du se direkte ved å klikke på hovedbildet.

Vi er til stede i bilen ved hjelp av et kamera og en mikrofon, så med andre ord kan folk få et unikt innblikk i hvordan det er å suse rundt i de hedmarkske skoger – sammen med en av Norges beste rallyførere.

NB! Det kan forekomme brudd i direktesendingen da kjøringen foregår inne i skogen og dekningsforholdene derfor kan være noe varierende!

LES OGSÅ: Lover full speed med nye gullsko

Trøblete start

Totalt er det 13 fartsetapper under Rally Hedermarken, og de to første ble kjørt i mørket fredag.

- Vi hadde en litt trøblete start i går, forteller Morten Ellingsen i teamet til Brynildsen, etter at den femte av lørdagens 11 etapper er tilbakelagt.

- Eyvind ble tatt for å kjøre seks kilometer for fort på offentlig vei, og fikk et minutts tillegg som straff, forteller han.

I tillegg hadde de problemer med ekstralysene, som slukket etter få kilometer, og de to måtte derfor kjøre deler av fredagsetappene i mørket.

- Etter det lå vi 1 minutt og 21 sekunder etter lederen. Og oppgaven i dag er å hente inn det igjen. Det er en stor oppgave, men ikke umulig. Det skal veldig lite til før noen andre får utfordringer, sier han.

Etter andre etappe lørdag hadde duoen hentet inn 14 sekunder.

Ifølge Ellingsen er dagens forhold strålende.

- Veiene blir vel litt preget av at det har vært mye nedbør den siste tiden, og en del av etappene går to ganger. Men det er masse publikum, fint vær, en fin dag og Eyvind og Anders er ved godt mot, sier han.

Konkurrenter punkterte

Etter åttende etappe har imidlertid situasjonen forandret seg, og duoen er igjen tilbake i toppen.

- Eyvind hadde allerede kjørt inn 22 sekunder i dag, forteller Ellingsen når klokken har passert 13.

Frem til lunsj lå Frank Tore Larsen i teten, men på første etappe etter lunsj skal en stein ha forårsaket at begge de sterkeste konkurrentene punkterte. Brynildsen hadde imidlertid sett steinen, og gikk klar.

- Rally er rally og stafett er stafett. Det er mye som kan skje. Men nå er de i en litt  annen posisjon, og det er en litt annen teknikk som gjelder. I korte trekk går det på å sette et tempo med litt større sikkerhet. Han har tatt noen sjanser, sier han.

Ledelsen etter åttende etappe er på over ett minutt.

- Det er en god stemning i teltet nå, og varmt og fint i sola. Dette var den desserten vi ønsket oss, sier han.

11 timers sending

– Vi har aldri gjort noe slikt tidligere, så dette gleder vi oss veldig til. Til sammen vil vi sende fra bilen i nærmere 11 timer, så dette blir skikkelig slow-tv – i opptil 200 kilometer i timen! forteller Anders Engen Sandén, digitalredaktør i Moss Avis.

Før rallyet

Sendingen blir vist i samarbeid med tv-produksjonsselskapet Pixel Perfect og Eyvind Brynildsen selv. Han lover å gi alt i årets siste rally - slik han alltid gjør.

– Vi hadde som mål å vinne alle NM-rundene i år, nå har vi vunnet de fem som er kjørt og blitt Norgesmestere. Men vi kommer ikke til å ta det rolig til helgen likevel. Jeg starter ikke et løp for å bli nummer to. Her skal det jobbes knallhardt for å vinne også den siste NM-runden, forklarer Eyvind Brynildsen.

Tolv fartsprøver

Til sammen skal det kjøres tolv fartsprøver lørdag. Starten går 07.30, mens målgang er ventet å være rundt 18.20.

Seerne vil som nevnt få bli med hele veien, også på service-stoppene og på veien mellom de spennende fartsprøvene.

– Det er selvfølgelig alltid en viss risiko knyttet til direktesendinger – spesielt når kjøringen pågår langt inne i skogen i såpass stor fart.

– Men det er gjort en del undersøkelser på forhånd og alt tyder på at dette skal kunne la seg gjennomføre, forteller Sandén.