- Vi hadde som mål å vinne alle NM-rundene i år, nå har vi vunnet de fem som er kjørt og blitt Norgesmestere. Men vi kommer ikke til å ta det rolig til helgen likevel. Jeg starter ikke et løp for å bli nummer to. Her skal det jobbes knallhardt for å vinne også den siste NM-runden, forklarer Eyvind Brynildsen.

Og det er mer enn NM-heder som står på spill i helgen.

Som landslagskaptein for det norske rallylaget står det å klå svenskene høyt i kurs.

LES OGSÅ: Se unik direktesending inne fra NM-kongens rallybil

Stor oppgave

– Ja, det er landskamp mellom Norge og Sverige også. Og den er det viktig å vinne. Det blir litt hyggeligere med bankett på lørdagskvelden dersom man har vunnet alle NM-rundene og i tillegg slått svenskene, forklarer 27-åringen med et smil.

– Hva med neste sesong? Blir det ikke litt kjedelig for dere å være så overlegne. Leker du med tanken om et nytt VM-eventyr?

– Ja, vi gjør det. Når man gjør det så bra som det vi har gjort i år, så blir det lagt merke til. Det betyr også at vi kan forhandle oss fram til gode avtaler med fabrikklagene. En VM-deltakelse er helt avhengig av gode økonomiske avtaler. Vi er i kontakt med både Ford og Citroën. I Ford er begge de to som kjører for dem nå usikre med tanke på neste sesong, mens det hos Citroën mest sannsynlig blir en plass ledig i tillegg til Mats Østberg, forklare Brynildsen.

Tilbud fra Ford

Senest onsdag fikk han et tilbud fra Ford.

– Ja, dette er det andre tilbudet i rekken fra dem og vi kommer til å bestemme oss raskt. Vi må det dersom vi skal klare å forberede oss godt nok både rent fysisk og mentalt på en VM-sesong i 2016, bekrefter Brynildsen som har lagt over 50 VM-løp bak seg så langt i karrieren.

– Jeg tror sporten trenger slike som meg. Jeg snakker rett fra levra og byr masse på meg selv. Jeg har alltid blitt invitert til pressekonferansene etter VM-rundene, selv når jeg ikke har prestert som best. Det betyr vel at jeg har noe å bidra med, legger han til.

Også i helgen kommer Brynildsen til å by masse på seg selv, sammen med kartleser Anders Fredriksson.

God underholdning

– Helt klart! Hele runden skal streames og det betyr at man kan få med seg alt som skjer. Vi skal ha et kamera festet på innsiden av bilen, i tillegg til at all lyd blir lagt ut. Dette kommer til å bli skikkelig gøy, også er det bare å håpe at teknikken ikke svikter. Vi kjører tross alt langt inne i skogen i opp til 200 km/t, forklarer han.

I helgens avrunding av Norgesmesterskapet stiller Brynildsen med en helt ny bil, en Ford Fiesta R5.

– Vi testet den for siste gang på onsdag og alt virket bra. Tidligere i år har jeg kjørt med en bil som har hatt seks gir, det har ikke konkurrentene mine vært helt fornøyde med og ment at det er grunnen til at vi har gjort det så bra. I helgen skal vi vise at vi er best også med helt likt redskap, avslutter Eyvind Brynildsen med et bredt smil.