Det har blitt mye virak rundt Brynildsen og fjorårets rekordlange svev over Colin's Crest, det innlagte hoppet i Rally Sweden. Og er det noe friskusen fra Svinndal trives med, er det at det skjer ting rundt ham.

– Det er jo moro at det har blitt så mye blest rundt dette. Men selve hoppet er bare en liten del av løpet, og hovedmålet mitt er å vinne Rally Sweden, ikke å hoppe lengst, sier Brynildsen, og legger raskt til:

– Men jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å hoppe langt, og 45 meter er fullt overkommelig også i år.

God erfaring

Brynildsen, kartleser Anders Fredriksson og det 13 mann store teamet hans har vært i Sverige siden mandag, og har kjørt gjennom etappene.

– Det ser bra ut. Bilen fungerer som den skal, og jeg har et flott team med meg. Litt spesielt at min hardeste konkurrent på hjemmebane, Frank Tore Larsen, er med som ingeniør for meg, smiler Eyvind, og har et høydepunkt også på fredag.

– Da kjører vi i Norge, og der er forholdene veldig fine. Men det gjelder å holde jevnt høy fart hele helgen, og med den erfaringen vi har inne i bilen og det flotte teamet utenfor tror jeg vi stiller sterkt, anslår han.

Vil vinne

For en seier i Sverige henger høyt for Brynildsen.

– Jeg ser ingen grunn til å gå ut med 2. plass som et mål. Nei, nå vil jeg vinne – jeg har så mange pallplasser i Rally Sweden at det er på tide nå, hevder Eyvind, som blant annet har ringreven Henning Solberg som motstander på svenske snøveier.

Masse show

Lørdag morgen kommer Brynildsen og Rally Sweden-sirkuset til Colin's Crest, en seanse det er gode muligheter for å se direkte for alle rallyentusiaster.

– Det er et voldsomt styr rundt akkurat det hoppet, med masse show, konsert og greier. Og alt sendes live, sier Eyvind Brynildsen, som gleder seg.

– Jeg er ikke nervøs, men gleder meg mer enn på lenge. Det skal bli skikkelig gøy å kjøre i år, avrunder han.

Forventer ikke ny rekord

Markedssjef Erik Jensen i Betsafe.com er veldig fornøyd med at en ny ettårsavtale med Eyvind Brynildsen er i boks, men forventer ingen verdensrekord.

- Da skal mye klaffe, men vi håper selvsagt at han klarer det. Uansett har våre oddssettere satt oddsen 1.10 på nei, mens ny rekord gir 6.0 i odds, forklarer Erik Jensen.

Bettingselskapet mener for øvrig at det er Thierry Neuville fra Belgia som er den største favoritten til å hoppe lengst.

LES OGSÅ:

Mads Østberg i Rally Sweden med helt ny bil

Tok nok en seier på Finnskogen

Eyvind Brynildsen gikk helt til topps i årets første NM-rally