Fornøyd med at ledsageren holdt følge

Bedir Yiyit løp Istanbul Maraton på tre timer og 55 minutter og var også godt fornøyd med ledsager Rune Holtze Jensen (til høyre).

Bedir Yiyit løp Istanbul Maraton på tre timer og 55 minutter og var også godt fornøyd med ledsager Rune Holtze Jensen (til høyre).

Artikkelen er over 11 år gammel

Bedir Yiyit er godt fornøyd med Istanbul Marathon, og ikke minst med at ledsageren klarte å holde følge.

DEL

Det er nemlig ikke alltid tilfelle når vår svaksynte og ytterst kondisjonssterke stålmann gir seg i kast med sine ulike styrkeprøver.
– Under New York Marathon i fjor hadde jeg to ledsagere. Den ene måtte gi seg halvveis i løpet, mens den andre heller ikke var spesielt bra til å løpe.
– I Istanbul Marathon denne helgen gikk det mye bedre. Da var Rune Holtze Jensen med som ledsager, og han er veldig godt trent, forteller Bedir Yiyit.

To verdensdeler

Så bra gikk det at han satte en personlig rekord med nesten 50 minutter. Bedir Yiyit tilbakela de 42.195 metrene i den tyrkiske millionbyen på tre timer og 55 minutter. Hans pers fra New York var på fire timer og 42 minutter.
Det spesielle ved å løpe Istanbul Maraton er at deler av løpet går i Europa, og resten av løpet går i Asia. Istanbul er nemlig delt av Bosporosstredet som skiller de to verdensdelene.

Tilbake til New York

Bedir Yiyit ligger ikke mye på latsiden. Den ene kondisjonsprøven avløser den andre. Allerede førstkommende helg skal han til New York for å løpe et nytt maraton. Altså blir det to maratonløp på en uke, og på denne tiden har han da løpt i tre verdensdeler.
– Ja, det blir litt tøft med to maraton i løpet av en uke, men det skal gå bra, sier han friskt og optimistisk.
– Tror du at du klarer å løpe like fort der som i Istanbul?
– Det er ikke sikkert. Jeg er nok fortsatt litt sliten fra det forrige løpet, og det er ikke sikkert jeg får en like god ledsager i New York som Rune Holtze Jensen var for meg i Istanbul. Vi samarbeider veldig godt og har en god kommunikasjon. I New York må jeg bruke en ledsager som arrangørene skaffer, sier Bedir Yiyit.

Artikkeltags