Fotballhøsten males hvit og blå

OPP? Aleksander Braun Andresen, her i litt mer blått enn vanlig, har spilt seg bedre og bedre for Sprint-Jeløys A-lag, og blir sentral i opprykksjakten i Amedia-ligaen. Klubben hans kan faktisk, med full uttelling, ta med seg tre opprykk denne høsten. Foto: Pål Andreassen

OPP? Aleksander Braun Andresen, her i litt mer blått enn vanlig, har spilt seg bedre og bedre for Sprint-Jeløys A-lag, og blir sentral i opprykksjakten i Amedia-ligaen. Klubben hans kan faktisk, med full uttelling, ta med seg tre opprykk denne høsten. Foto: Pål Andreassen

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har akkurat startet en fotballhøst som vil ende i både glede og sorg. Spennende blir det uansett å følge de lokale lagene fra 4. divisjon og nedover.

DEL

La oss ta gleden først: Sprint-Jeløy er så langt den fremste eksponenten for den delen av følelsesregisteret der de ligger alene på toppen i Amedia-ligaen.

Se 4. divisjonstabellen her.

Alt er i Sprints egne hender, og Sarpsborg 08 ser ut til å være det eneste laget som evner å henge med.

Disse to lagene skal ikke møtes før i september, og inntil det er det viktig for begge å vinne kampene sine. Ett eneste feilskjær fra Sprint kan være nok til å sende sarpingene helt til topps. Laget som ledes av mossingene Erik Holtan og Vegard Haslerud har nemlig en helt rå målforskjell, og ligger kun tre poeng bak Sprint-Jeløy med 32 mål bedre score.

Råde ligger i skrivende stund på 4. plass med en kjempemargin bakover, og kommer ikke til å flytte på seg hva nivå angår foran neste sesong. Morten Skagevangs menn vil bli nr. tre eller fire til slutt.

Neste kamper for de lokale:

Sprint-Jeløy: FFK II borte lørdag 4. august

Råde: Tistedalen hjemme mandag 6. august

5. divisjon

I 5. divisjon ser Kvik Haldens rekrutter ut til å ha stø kurs mot Amedia-ligaen. Men bak dem er det kamp om kvalikplassen, og der skal minst to lokale lag være med og kjempe.

Se 5. divisjonstabellen her.

Både Moss FK II og Sprint-Jeløy II er på skuddhold, henholdsvis to og fem poeng bak DFI II, som i øyeblikket er nr. to. Rådes rekrutter ligger enda bedre plassert, poenget bak DFI, men de kan ikke rykke opp siden A-laget allerede er på nivået over.

Vi vil heller ikke avskrive HSV, som er poenget bak Sprint og fort kan bli en avgjørende faktor i kampen om et avansement.

Vi tror derimot at dette blir en Sprint-høst, for med den bredden og utviklingen vi ser under Gard H. Kristiansens ledelse på Bellevue, ser vi for oss et Sprint-Jeløy II som kommer til å ta veldig mange poeng.

Hva MFK får til er mer uvisst, for her skal det også tas hensyn til et juniorlag på opprykksjakt. Det betyr at rekruttlaget kan bli nedprioritert i en del kamper, og om ikke A-lagets reserver tar et tak i 5. divisjon kan dette få konsekvenser for poenghøsten.

Tronviks fargeklatter har hatt en blek sesong og ligger helt i bunnen på tabellen, men veien opp er kort og håpet er at det kommer noen trepoengere i de viktige kampene, slik at Terje Andresen og hans gutter overlever.

Neste kamper for de lokale:

Råde II: Tronvik borte tirsdag 7. august

Moss FK II: Spydeberg borte mandag 6. august

Sprint-Jeløy II: Trosvik borte mandag 6. august

HSV: Selbak II borte mandag 6. august

Tronvik: Råde II hjemme tirsdag 7. august

6. divisjon

6. divisjon byr på tre lokale lag: Rygge, Ekholt og Rapid Athene. De to klubbene fra Rygge kommune har plassert seg på en del av tabellen der ting ikke er veldig spennende. Og de blir nok der, med trygg margin bakover og litt heng på de nest beste.

Se 6. divisjonstabellen her.

Rapid Athene ligger derimot utsatt til og har en svært tøff høststart borte mot Ørje foran seg til uka. Skal det bli fornyet kontrakt, trengs det en mer stabil høst enn vår for Tor Egil Glommen & co.

Neste kamper for de lokale:

Rygge: Ås II borte mandag 13. august

Ekholt: Ås II hjemme mandag 6. august

Rapid Athene: Ørje borte tirsdag 7. august

7. divisjon

V/S og Eika ligger der de lå i fjor i 7. divisjon, og lenger ned I Østfold-fotballen kan de ikke komme. Men du verden for et fantastisk tilbud de som driver disse lagene gir spillerne sine.

Se 7. divisjonstabellen her.

Lyspunktene på seniorfotballens laveste nivå er HSV II og Sprint-Jeløy III, som holder de to øverste plassene i en avdeling der hele seks av ni lag er lokale. Og en av disse kommer også til å ta steget opp i 6. divisjon.

Neste kamper for de lokale:

HSV II: Rygge II borte torsdag 16. august

Sprint-Jeløy III: Badebyen Drøbak borte lørdag 18. august

Kambo: Vansjø/Svinndal hjemme torsdag 16. august

Rygge II: HSV II hjemme torsdag 16. august

Eika Krapfoss: Korsgård hjemme torsdag 16. august

Vansjø/Svinndal: Kambo borte torsdag 16. august

Damene

På damesiden har Ekholt og Råde inntatt 4. og 5. plass på 3. divisjonstabellen, med kortere vei opp enn ned. Og vi skal ikke avskrive noen av dem i kampen om å rykke opp. Vinner EBK sin første høstkamp, mot et Sarpsborg 08 med lokale innslag, tror vi mest på Dagfinn Enerlys jenter. Ekholt har jo også en rekke unge jenter på vei opp, som kan sikre kontinuiteten.

Se 3. divisjonstabellen her.

Neste kamper for de lokale:

Ekholt: Tistedalen borte søndag 26. august

Råde: Sarpsborg 08 II hjemme mandag 3. september

Artikkeltags