Dundrende underskudd for Moss FK

TRISTE TALL: MFK-leder Thomas Thorkildsen har gjort store grep etter fjoråret som endte med et kraftig underskudd. I 2017 håper han at de endelig får orden på økonomien.

TRISTE TALL: MFK-leder Thomas Thorkildsen har gjort store grep etter fjoråret som endte med et kraftig underskudd. I 2017 håper han at de endelig får orden på økonomien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

2016 ble mildt sagt et økonomisk mareritt-år for Moss Fotballklubb som gikk i underskudd med flere hundre tusen.

DEL

A-laget sviktet sportslig og noen topplassering ble det aldri. I stedet for å kjempe om opprykk, ble det heller en kamp for å overleve i 2. divisjon. 22. juni i fjor avsluttet klubben sitt samarbeid med hovedtrener Ørjan Christiansen etter manglende sportslige resultater og valgte deretter å gi daværende assistenttrener Ole Martin Nesselquist sjansen. På grunn av omleggingen i seriesystemet rykket hele sju lag ned fra divisjonen og MFK ble til slutt et av dem.

Målet for 2016 var å havne i pluss med et sportslig godt resultat, men i stedet ble det et underskudd på hele 881 889 kroner.

Det er dobbelt så stort som underskuddet etter 2015 som endte på 439 134.

- Det er flere ting som var sterkt påvirkende i fjor. Vi fikk ikke jobbet godt nok med marked, og ettersom vi ikke klarte å levere på sport ble det også en svikt i billettinntektene. Vi skulle jo levere på sport og det kan vi med trygghet si at vi ikke klarte, forteller styreleder Thomas Thorkildsen til Moss Avis.

Det var budsjettert med 600 000 kroner i billettinntekter, men klubben måtte altså klare seg med 387 953. Alt arbeid på markedssiden viste seg også å bli for krevende med kun én person på dugnad. Sponsorinntektene ble på nesten en halv million mindre enn det som var budsjettert med. I tillegg ble kampen for å sikre plassen i 2. divisjon dyrere enn forventet.

Tror fortsatt på bedre tider

MFK-lederen ser fortsatt lys i enden av tunellen. Selv om den lokale fotballklubben gikk med kraftig underskudd nok en gang, har han klokkertro på grepene som allerede har blitt gjort på Melløs. Kjetil Berge ble som kjent ansatt i en hundre prosent stilling som daglig leder og spiller tidligere i år, og har i etterkant fått med seg personer som Martin Thømt Jensen og Morten Giæver til å arbeide med marked.

- Vi har jo fått inn et team der, så nå håper vi å nå ut til alle, sier Thorkildsen og tilføyer:

- I budsjettarbeidet har vi brutt ned inntekter og utgifter på de enkelte lag hvor alle skal gå i balanse. Det er delt inn i tre «avdelinger»: Bredde (G6-G12), Utvikling (G13 – Rekruttlag) og  A-laget. Vi ser at det er behov for øke inntektene for A-laget og Utvikling, og her jobbes det nå med konkrete tiltak for å sikre at man kommer i havn.

- Føler du deg trygg med tanke på økonomien i 2017, Thorkildsen?

- Man kan jo aldri være trygg, for det er prestasjonsidrett for A-laget, så vi må prestere. Jeg sier ikke at vi skal rykke opp, men vi vil vinne fotballkamper. Resten av klubben har vi kontroll på, understreker styrelederen, som håper at året ender med et svært etterlengtet overskudd.

Artikkeltags