MFK-kamp må flyttes: – Nå er det krise!

VANSKELIG OPPKJØRING: Banen på Melløs er langt fra optimal. MFK må legge treningsøktene på de flatene som det faktisk er flatt.

VANSKELIG OPPKJØRING: Banen på Melløs er langt fra optimal. MFK må legge treningsøktene på de flatene som det faktisk er flatt. Foto:

MFK-trener Ole Martin Nesselquist mener det ikke er forsvarlig å ta imot Hønefoss til treningskamp førstkommende søndag. Nå er kampen flyttet.

DEL

Kunstgresset på Melløs ser ut til å takle det varierende vinterværet svært dårlig. På enkelte steder på matta er det ikke bare hardt, men også små groper.

Baneforholdene skaper nå hodebry for MFK-trener Ole Martin Nesselquist.

– Det er ikke forsvarlig å spille kamper her og det er egentlig ikke forsvarlig å trene på den halvdelen i det hele tatt. Det er krise nå, sa han før tirsdagens treningsøkt.

– Padden er ødelagt på den ene siden av banen noe som gjør at det er fare for overtråkk. Det er hardt, noe som gjør at spesielt knær, ankler og rygg er ekstra utsatt, forklarte Nesselquist videre.

Søndagens kamp er flyttet til Hønefoss og kampstart blir klokken 12.00 på AKA Arena. Neste treningskamp som er satt opp på Melløs kunstgress er 31. mars mot Arendal. Også den vurderer hovedtreneren å flytte.

– Arendal-kampen kommer også til å bli flyttet. Vi vil jo spille i nærområdet, men det får vi ta litt nærmere, sa Nesselquist.

Skuffet spiller

MFK-spiller Martin Thømt Jensen er en av mange i mossestallen som er frustrert over dagens banesituasjon. Selv kan han ikke huske å ha spilt på et verre kunstgress.

– Slik den fremstår nå, er det en av de dårligste kunstgressmattene jeg noen gang har spilt på som senior. En fotballbane skal jo i det minste være flat, sukket han.

Martin Thømt Jensen har også en fortid i både Sarpsborg 08 og Fredrikstad FK, men understreker at Melløs-anlegget ikke engang er sammenlignbar med nabobyenes fasiliteter.

Ordføreren var ikke informert

Den utfordrende banesituasjonen kom som en stor overraskelse for mosseordfører Hanne Tollerud da Moss Avis tok kontakt tirsdag kveld.

– Dette er helt nytt for meg, men det er noe jeg må finne ut av raskt. Det skal jo ikke være fare for helsa, sa hun.

Søndagens MFK-kamp borte mot Hønefoss blir for øvrig vist direkte på moss-avis.no fra klokken 12.00.

Artikkeltags