Nå skal MFK-kapteinen få hyllesten han fortjener

EN LEGENDE: Thomas Klaussen (31) har etter lang og tro tjeneste for Moss Fotballklubb skrevet seg inn i historiebøkene. Nå skal MFK-kapteinen hedres med testimonial-kamp på Melløs.

EN LEGENDE: Thomas Klaussen (31) har etter lang og tro tjeneste for Moss Fotballklubb skrevet seg inn i historiebøkene. Nå skal MFK-kapteinen hedres med testimonial-kamp på Melløs. Foto:

MFK-kaptein Thomas Klaussen (31) hedres med testimonial-kamp på Melløs lørdag 4. april – dagen før palmesøndag.

DEL

Ukens gjest i podkasten «Mosseball» er Thomas Klaussen. MFK-kapteinen forteller om sin reise fra Vega i Nordland til han spilte sin første kamp for Moss Fotballklubb 2. august 2009. Sammen med Erik-André Kristiansen, Martin Myklebust og Helge Kjøniksen prater Klaussen om situasjonen i MFK for øyeblikket – dagen før gultrøyene møter Kvik Halden i årets tredje treningskamp. Den kan du for øvrig se direkte på moss-avis.no fra klokken 14.00.

LES OGSÅ: Tiårsjubileum for MFK-kapteinen: – Det har blitt en familie

Hedres

Det vies selvfølgelig tid til testimonial-kampen som arrangeres på Melløs stadion lørdag 4. april. Klaussen setter selvfølgelig stor pris på den hyggelige gesten.

– Det er ganske vanlig i England, men ikke så normalt i Norge. Det er heller ikke mange spillere som er ti år i én klubb, så det er veldig morsomt at klubben har funnet ut at de skal gjøre det. Jeg tror det kan bli skikkelig moro, sier 31-åringen i podkasten.

I podkasten avslører helgelendingen noen av spillerne han ønsker å invitere.

– Det blir en blanding av de spillerne som var her da jeg kom til klubben, og dem som er her nå, forteller han.

Samtidig røper han hvilke minner som sitter best etter over ti år i Moss Fotballklubb.

(Du kan også høre podkasten på Spotify nederst i artikkelen)

– Sjelden

MFK-styreleder Klaus Hagerupsen Hansen var ikke med i ukens podkast, men har dette å si om begivenheten lørdag 4. april:

– Vi gjør dette fordi Thomas har vært i klubben i ti år. Det er sjelden i norsk fotball og i Moss Fotballklubb for øvrig, så det er absolutt på sin plass å gjøre noe sånt. Meg bekjent har ikke klubben gjort dette tidligere. Det er en fin anledning til å sette litt ekstra pris på Thomas, og det blir artig å gjøre en slik ting før sesongstart, sier han.

Testimonial-kamp

En testimonial-kamp er en vennskapskamp som blir arrangert for å hedre en bestemt spiller – etter lang og tro tjeneste for én bestemt klubb. Spillere som blir hedret med en testimonial-kamp, er ofte spillere som har spilt for den samme klubben i mange år og som har bidratt til å bringe suksess til klubben. I en testimonial-kamp deltar det gjerne både aktive og tidligere spillere for å hedre hovedpersonen.

MFK-kapteinen skal sette sammen sitt eget «Klaussen all star-lag» som skal spille mot det nåværende A-laget.

– Vi tar inngangspenger, og inntektene går til veldedig formål som Thomas selv peker ut. Vi skal prøve å få til noe morsomt rundt dommere, avslører Klaus Hagerupsen Hansen.

LES OGSÅ: Dette mener MFK-kapteinen må til for å hamle opp med de beste: – Det blir en viktig oppgave

Hør podkasten med Thomas Klaussen her:

Hør tidligere episoder her:

Artikkeltags