Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Høgmos erstatter

Artikkelen er over 4 år gammel

Sent i fjor ble mossingen Per-Mathias Høgmo ferdig som landslagssjef for de norske fotballherrene. Onsdag ble det klart at Lars Lagerbäck overtar.

Høgmo overtok Norge etter Egil Drillo Olsen høsten 2013, men ble ingen suksess som norsk landslagssjef. 35 kamper som sjef har resultert i fattige ti seire, syv uavgjort og hele 18 tap. Flere av dem mot svak motstand.

Nå har forbundet derimot fått på plass en ny mann. Suksesstreneren Lars Lagerbäck (68) har ledet Sverige til fem sluttspill og Nigeria til ett. I fjor tok han lille Island til EM-sluttspill i Frankrike. Nå har den erfarne trenerpersonligheten tatt over som sjef for de norske fotballherrene.

- Det er en god miks av unge og eldre. Det er en interessant miks, sa han på pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag.

- Kunne Island gjøre det, kan Norge gjøre det også. Det er mye som spiller inn. Det handler om å vinne og gjøre så få feil som mulig. Det handler om å få med seg spillerne på det jeg tror på, fortsatte han.

Kontrakten varer ut 2019. Lars Lagerbäcks første kamp som norsk landslagssjef er VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

Når det gjelder å kvalifisere seg til VM i Russland i 2018 hadde han følgende å si:

- Det er en tøff situasjon. Det er vanskelig å vinne grunppen, men å komme seg til "play-off" er mulig. Sjansen er der.

Kommentarer til denne saken