Gå til sidens hovedinnhold

Unik mulighet for mossedommer

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå venter 2. divisjon for den lokale fotballdommeren Sebastian Mikalsen (24).

Mikalsen, som dømmer for Spydeberg IL, har kommet seg igjennom nåløyet og får i 2017 muligheten til å dømme 2. divisjon i fotball. Det samme får også de to Østfold-dommerne Ole Valen og Henrik Pettersen.

Norges Fotballforbund valgte som kjent å endre seriesystemet før årets sesong og derfor blir det sannsynligvis et høyere nivå på 2. divisjonsfotballen neste år.

- Det føles utrolig godt etter mye hard jobbing. Har trent masse og lenge for å få det til, sier Sebastian Mikalsen til Moss Avis.

Startet enkelt

Sebastian hadde ikke noen enorme ambisjoner da han som 14-åring startet som dommerkarrieren. Målet var å slå sin far Martin Mikalsen, og den gleden fikk han da han debuterte som assistentdommer i 2. divisjon.

Nå øyner han større ting.

- Jeg har en drøm om å dømme både Tippeligaen og en NM-finale. Noe lengre enn det har jeg aldri tenkt, for det hørtes litt urealistisk ut da jeg begynte. Så målene får heller komme hvis det skulle bli aktuelt, forteller 24-åringen.

Nå eller aldri

Dommerutvikler i Østfold Fotballkrets Johnny Westby mener dette er en fantastisk mulighet for de tre dommerne og understreker at dette ikke blir noen enkel oppgave.

- Som dommerutvikler og de som representerer Dommerutvalget, og for alle dommere i ØFK, så betyr dette mye, men også en stor utfordring. PostNord-ligaen blir jo ikke noen «sovepute», og i opplegget fra NFF så legges det vekt på at man skal enten «vokse» i denne ligaen for videre avansement, eller så vil resultatet bli at man må ta steget ned, skriver han på kretsens nettside.

- Vi er spesielt glade for at alle våre tre dommere på dette nivået, dagens nivå, fikk være med videre. Det skyldtes deres egen iherdige innsats og deres gjennomføring av kamper, altså deres kamplederegenskaper. Dessuten vet vi at de legger ned mange timer på trening, og det er en nødvendighet, og kommer alltid til å være en viktig faktor i tiden som kommer, tilføyer han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.