Gå til sidens hovedinnhold

Vil enes om unge Østfold-spilleres framtid og utvikling

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag skal et svært interessant og aktuelt tema få fokus, da ØFK arrangerer fagseminar. Det handler om hvor unge spillere får best utvikling: I egen klubb eller i den lokale toppklubben?

Spillerutviklingsanavarlig og fungerende daglig leder i Østfold Fotballkrets, Harry Hansen, håper alle fotballinteresserte ser verdien i å melde seg på dette fagseminaret, som starter lørdag formiddag og varer i fire timer.

- Dette er et utrolig viktig tema, og utfallet av denne dagen kanm vøre avgjørende for kvaliteten vi får på vår spillerutvikling framover, hever Hansen.

Mange unge talenter, både jenter og gutter, sliter med valget: Skal de gå til toppklubb eller skal de bli i breddeklubb sammen med vennene sine?

- Tendensen er at toppklubbene henter yngre og yngre spillere, og dette er ikke noe vi primært ønsker. Vi har et begrep som heter: «Vi må så før vi kan høste». Det innebærer at vi må påse at forholdene legges optimalt til rette for at talentene skal vokse best mulig, uavhengig av hvor de kommer fra i Østfold. Så vil man på et tidspunkt vokse ut av redet sitt, men det skal være til det optimale tidspunktet, påpeker Harry Hansen.

- Og det må vi alle samarbeide om, og finne Østfold sin samarbeidsmodell som skaper engasjement og glede, og ikke minst gode spillere både i nuet og for mange, mange år framover. En Østfold-modell på samarbeid er avgjørende for at vi skal kunne kjempe med de beste, legger han til.

Mange bidrar

På lørdagens seminar, som holdes på Quality Hotel i Sarpsborg, stiller det en rekke klubber og personer som vil rette søkelyset mot denne utfordringen og forteller hva de tenker og hvordan de gjør ting. Blant annet skal Moss FKs hovedtrener, Ole Martin Nesselquist, ha et innlegg før han må reise på kamp med laget sitt. Deretter blir det innlegg fra både Norges Fotballforbund (landslagstrenerne Øyvind Nilsen og Nils Lexerød), Sarpsborg 08 (utviklingssjef Niklas Nyland og daglig leder Espen Engebretsen) og Fredrikstad FK (Roy Arne Berg, som er utviklingsansvarlig i bysamarbeidet). En ikke navngitt toppspiller skal også fortelle hvordan hans vei fram har vært, og fotballeksperter kommer også til orde.

Seansen avsluttes med en times paneldebatt, som ledes av Dag Solheim og består forøvrig av styreleder Cato Haug (Sarpsborg 08), daglig leder Joacim Heier (FFK), styreleder Bjørn Brevig (Kvik Halden) og Harry Hansen. Ytterligere et par personer, blant annet en representant for en stor breddeklubb, vil tiltre panelet før start.

- Dette er en viktig dag for oss, og hvordan vi ønsker å ha det i Østfold skal vi prøve og enes om på lørdag. Da er det avgjørende at flest mulig er til stede. Vi skal ha respekt for hverandre, være stolte av å være fra Østfold og finne vår lokale identitet, avslutter ØFK-leder Harry Hansen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.