Golferne kjempet helt i toppen

FORNØYDE: Fra venstre Halvor Gressum Pettersen, Synne Lauritzen og Jørgen Winther Johansen har alle grunn til å være fornøyde med turneringen i Fredrikstad. Foto: Ole-Morten Rosted.

FORNØYDE: Fra venstre Halvor Gressum Pettersen, Synne Lauritzen og Jørgen Winther Johansen har alle grunn til å være fornøyde med turneringen i Fredrikstad. Foto: Ole-Morten Rosted.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

De lokale golferne var med å satte sin preg på Norgescup turneringen i Fredrikstad. Andre, tredje og femteplass lar seg virkelig høre.

DEL

Synne Lauritzen, Halvor Gressum Pettersen og Jørgen Winther Johansen ble de beste lokale under andre utgaven av Norgescupen. Den ble avviklet på Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Imponerte

Halvor Gressum Pettersen hadde gode dager i Fredrikstad. Sarpingen som spiller for Moss & Rygge Golfklubb. Han ledet etter de to rundene etter første dag. På finalerunden måtte 16-åringen spilte sin første Norgescup og var med og kjempet om seieren hele veien.

Det var bare golfproffen Gøran Haglund som kunne gjøre noe med sarpingen. Han gikk en glimrende siste runde på 68 slag, men Halvor avsluttet med 72 runde og tapte med to slag.

– Dette var over all forventning i min for Norgescup turnering. Jeg føler jeg spilte en bra turnering. Det var ikke alltid lett ute på banen, med både regn og vind i perioder. Dette gir meg også WAGR (World Amatør Golf Ranking) poeng, som er de første jeg har tatt noen gang, sier Gressum.

Halvor hadde rundene 77, 68 og 72 slag.

For to år siden var det storebror Tobias som vant turneringen på den samme banen.

Første som proff

Jørgen Winther Johansen (19) som også spiller for Moss & Rygge Golfklubb har denne sesongen valgt å gå fra amatørenes rekker til å bli proffspiller. Denne Norgescup turneringen i Fredrikstad var hans første turnering som proff og den endte på femteplass.

– Hvordan var det å slå ut som proffspiller?

– Det er ikke noen spesiell forskjell fra å være amatør eller spille som profesjonell. Personlig er jeg godt fornøyd med femteplassen. Jeg har på ingen måte fått den oppladingen til turneringen som jeg hadde håpet. Det har kun blitt en uke trening i løpet av de siste seks ukene. En skade har satt en stopper for den oppkjøringen, men nå er jeg tilbake for fullt, forteller 19-åringen.

Dette var over all forventning

Halvor Gressum Pettersen, golfspiller fra Sarpsborg

Håpet for gutten med fleste røtter i Sarpsborg, er å kunne leve av å spille golf. De tøffeste turneringene for ham denne sesongen blir i Nordic League.

I denne turneringen spilte Jørgen rundene 76, 73 og 72 slag.

Denne gang hadde Jørgen en proff og tre amatører foran seg på resultatlisten.

Hjemme fra USA

Skjeberg Golfklubbs Synne Lauritzen er tilbake i hjembyen etter at det første året er unnagjort på skole i USA.

– Det er godt å være hjemme igjen og ikke minst det å få lov til å spille turnering igjen. Når jeg kom til skolen, så hadde jeg en skade som tok tid å bli bra av. Jeg har ikke spilt en eneste turnering, mens jeg har vært i USA. Derfor passer det perfekt for meg å komme hjem å gå nesten rett inn i den første turneringen, forteller Synne.

Synne spilte jevnt bra og var hele tiden med i kampen om en plass på seierspallen. Hun delte til slutt tredjeplassen, etter rundene 80, 78 og 75 slag.

– Jeg skal innrømme at jeg var litt rusten i starten på turneringen, men følte at det ble bedre. Det skal bli noen flere turneringer i den tiden jeg er her hjemme, forteller hun til SA-sporten.

Borregaard Golfklubbs Kristiane Kloda har også grunn til å være fornøyd. Ungjenta spilte jevnt med rundene 84, 81 og 80 slag og tok sjuendeplassen.

Norgescupen

  • Norgescupen i golf spilles over syv turneringer i Norge.
  • NM i matchplay teller også med i sammendraget.
  • Det samme gjør NM individuelt som i år blir spilt på Atlungstad ved Hamar.

Artikkeltags