Lokale juniorgolfere er i slaget

I storform: Juniorene i Moss & Rygge Golfklubb imponerte stort på vestlandet nylig. Foto: Privat

I storform: Juniorene i Moss & Rygge Golfklubb imponerte stort på vestlandet nylig. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med 2. og 5. plass på elitenivå har Moss & Rygge Golfklubbs juniorer fått en pangstart på 2017-sesongen.

DEL

Juniorgolferne er akkurat ferdige med en særdeles spennende turnering på Stavanger golfbane, eliteturneringen Srixon Tour 1. Det ble spilt tre runder, der de lokale gutta markerte seg voldsomt.

Moss & Rygge stilte med Eirik Einmo Thomassen, Magnus Utela Pedersen, Emil Brynildsen, Emil Lorentzen og Halvor Gressum Pettersen i et 66 mann stort felt. Storfavoritten, fjorårsvinner Markus Braadlie, forsvarte seieren. Men Thomassen og Pedersen presset favoritten lenge.

– Marginene er små i dette spillet og det psykiske presset under finalespillet var tøft. For de foresatte ble det en fantastisk opplevelse da gutta serverte en Hitchcock-thriller som vi sjelden opplever. Golf har et spenningsmoment i seg som er rimelig uovertruffent. Spenningen strekker seg gjerne over 24 timer, og vi som ser på er gjerne mer slitne enn gutta selv, smiler juniorleder Ronald Pedersen.

Magnus U. Pedersen ledet etter første runde med en fantastisk runde på 67 slag, og lå tre under par etter to runder, på 2. plass. Da Eirik E. Thomassen i tillegg lå på 3. plass etter to runder var det en fantastisk stemning i troppen. De tre andre hadde også respektable plasseringer og den lokale delegasjonen gledet seg til finalespillet.

Ny opplevelse

– Magnus ledet turneringen helt til det gjensto tre hull, og han har ikke vært i en liknende situasjon i slik sammenheng før. Lederballen ble utsatt for stort press fra «ulvene» som jaktet bakfra, men han sto godt imot lenge. Litt manglende rutine førte derimot til at han falt tilbake til 5. plass, som likevel er meget bra på dette nivået, sier Pedersen senior.

En av «ulvene» som jaktet på Magnus var lagkompis Eirik Einmo Thomassen, som med en sterk finish med 69 slag kom likt med Braadlie og spilte omspill om seieren. Der måtte Braadlie ta ut sitt ytterste og seiret med en eagle, tre slag, på et par fem-hull. Selvsagt en fantastisk prestasjon i et nervepirrende oppgjør, men med lokale øyne var det størst glede over Thomassens 2. plass.

Tre år igjen

Både Eirik og Magnus har tre sesonger foran seg som juniorer, og det tok svært liten tid før den umiddelbare skuffelsen ble snudd til smil og glede.

– Gutta var nær å nedkjempe Norges ledende junior, og med litt mer hell senere tror vi det kun er et tidsspørsmål før en av disse tar en førsteplass i en viktig turnering, anslår Ronald Pedersen.

– Det er også gledelig at laget i sin helhet presterte meget bra. Emil Brynildsen slo til med en meget respektabel 17. plass, og han har atskillig mindre trening på gress i vintermånedene enn de han kjempet mot. Emil er nok glad for tidlig åpning på Evje, vår flotte internasjonale bane, og blir bedre og bedre utover sesongen. Emil Lorentzen er en fersking i dette miljøet, men blant de 66 spillerne kjempet han seg fram til en 30. plass, og i golf kimser man ikke av plasseringer utenfor pallen. Emil slo svært mange gode golfere, har også tre år foran seg som junior, og er så treningsvillig at de ovennevnte gutta må passe seg ved neste korsvei. Lag-NM i juni blir spennende og kampen om plass på laget blir åpenbart tøff. Halvor Gressum Pettersen, som også er 2000-årgang, endte på 35. plass. Men han har vist tendenser på Evje som tilsier at også han kan følge Eirik og Magnus til «døra» om alt klaffer. Og hjemme har vi flere gutter som også vil melde seg på i det videre turneringsspillet, sier han.

Artikkeltags