Avrundet 2017 med cupgull

I egen klasse: I Langhus Julecup var det ingen som klarte å sette en stopper for HK Rygges talentfulle G15-lag. Foto: Privat

I egen klasse: I Langhus Julecup var det ingen som klarte å sette en stopper for HK Rygges talentfulle G15-lag. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

HK Rygges G15-lag feide motstanderne av banen i Langhus Julecup.

DEL

Den tradisjonsrike turneringen gikk av stabelen for 42. gang 30. desember 2017. Hver årsklasse besto av kun åtte lag, fordelt på to puljer. Det hele ble som alltid avgjort i løpet av noen få timer og det krevde derfor enorm innsats fra hver enkelt spiller for å kunne lykkes.

– Dette er cupen hvor en får brynt seg både kondisjons- og fokusmessig, og kombinasjonen skulle vise seg å passe som hånd i hanske for heltente Rygge-gutter, forteller lagets trener P.A. Stenersen til Moss Avis.

Lekte i gruppespillet

De lokale gutta fant virkelig rytmen fra start og klinket til med en 11-8-seier i åpningskampen mot Frogner. I neste kamp ventet Åmot, men denne matchen ble langt fra spennende. Samtlige utespillere fra HK Rygge havnet på scoringslisten i det som ble en ellevill 20-4-seier. Like etter senket de også Vestby/Ås med resultatet 11–5 i den tredje gruppespillkampen. HK Rygge-gutta ble dermed puljevinnere.

I kvartfinalen ventet HK Herulf Moss, men de fikk det tøft mot et formsterkt Rygge-lag. Sistnevnte hadde turboen på fra start og ga seg ikke før det sto hele 18–4 på resultattavla. Dermed gikk turen videre til semifinalen mot Reistad.

Der fikk HK Rygge en god start, der både keeper- og forsvarsspill fungerte perfekt. Det la et godt grunnlag for resten av oppgjøret, der de lokale gutta igjen kjørte ifra. De knuste til slutt Reistad med 13–4 i semifinalen.

Finalethriller

I finalen sto Vestby/Ås på motsatt banehalvdel. Dette var laget som HK Rygge hadde senket enkelt i puljespillet tidligere denne dagen. Men i finalen skulle det vise seg å bli mye jevnere. Det ble en skikkelig thriller, ifølge P.A. Stenersen.

– Sportslig sett ble finalen en tøff batalje. Begge lag bar etter hvert preg av å spille dagens sjette kamp på drøye seks timer. Finalenervene virket å ligge tykt utenpå lagene i første omgang og Vestby/Ås ledet 6–5 idet de første 15 minuttene var unnagjort. I 2. omgang fløy Rygge ut av startblokkene og fikk tilrevet seg en tomålsledelse. Forsvaret jobbet iherdig og Vestby/Ås ble presset til passivt flere angrep på rad, forteller HK Rygge-treneren.

– Utslagsgivende ble dog to spillere. Høyreback Jørgen Brogård tok ansvar fremover på banen, mens keeper Endre Nikolai Eriksen leverte paraderedning på paraderedning bakover. I sum ledet dette til seier med to baller for HK Rygge-gutta. I det sluttsignalet lød viste tavla 11–9 og jublende tilhengere, spillere og støtteapparat kunne loggføre seks strake seire i årets Langhus Julecup, avrunder Stenersen.

Den spennende årgangen i HK Rygge kan nå se framover til en meget spennende fortsettelse utover i 2018.

Artikkeltags