Cupeventyret over for HK Rygge

HK Rygge kjempet seg til kvartfinalen, men ikke lenger. Danske Ikast ble rett og slett for sterke.

HK Rygge kjempet seg til kvartfinalen, men ikke lenger. Danske Ikast ble rett og slett for sterke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

(Ikast-HK Rygge 26-14) De lokale 14-åringene tapte kvartfinalen mot danske Ikast i Norden Cup og er derfor ute av turneringen. Det samme er også Son HK som ikke klarte å komme seg videre fra gruppespillet.

DEL

Rygge-jentene vant to av de tre innledende kampene og havnet på 2. plass i sin gruppe. Det holdt til videre avansement og i kvartfinalen skulle de ut mot ubeseirede Ikast.

De lokale 14-åringene ga jernet, men ble til slutt et par hakk for små i oppgjøret mot de suverene danskene. Cupeventyret er nå over for HK Rygge, som i ettermiddag skal ut i plasseringskamper om 5.-8. plass.

 - Vi møtte et meget bra lag og det var nivåforskjell på oss. De hadde flere som sto fram og dette viser bare hvor lista ligger, sa Rygge-trener Anita Schwartz til Moss Avis etter kvartfinalen.

Tirsdag ettermiddag slo de tilreisende jentene fjorårets Norden Cup-vinner Gustavsberg i den første plasseringskampen og skal onsdag møte Torslanda i det som blir en kamp om 5.-plassen.

Knepne seiere

Son HK vant to og tapte to innledningsvis, noe som ikke holdt til en plass i sluttspillet.

- Vi er veldig glad for de to kampene vi har vunnet, sier trener Tonni Kjær, som ikke legger skjul på at det er tøffe motstandere de har å gjøre med i Norden Cup.

- Her møter de mye bedre lag enn de som de spiller mot normalt, fortsetter treneren, som mener at laget lærer mye gjennom deltakelse i cupen.

Son HK slo for øvrig Vestli IL 19-18 i den første plasseringskampen og vant deretter 20-19 over Nærbø. Onsdag spiller de sin siste kamp, og det blir da klart om Vestby-laget havner på 9. eller 10. plass i den prestisjefylte turneringen.

Artikkeltags