HK Rygge vant B-sluttspillet

STERK SLUTTSPILL-SEIER: HK Rygges G15-lag har allerede vunnet B-sluttspillet, selv om det fortsatt gjenstår én kamp.

STERK SLUTTSPILL-SEIER: HK Rygges G15-lag har allerede vunnet B-sluttspillet, selv om det fortsatt gjenstår én kamp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HK Rygges G15-lag kan se tilbake på en hyggelig vårsesong. Søndag ettermiddag tronet de det hele med å vinne B-sluttspillet.

DEL

Til daglig spiller laget på nivå 1 i Region Øst. Før jul ble det spilt enkel serie hvor de 13 lagene møtte hverandre én gang. Til slutt gikk de seks beste lagene til A-sluttspillet, mens de sju andre gikk til B-sluttspillet. I dette innledende seriespillet havnet HK Rygge på den sure 7.-plassen, kun ett poeng fra A-sluttspillet.

Men skuffelsen ristet de fort av seg. De satte seg heller en klar målsetting om å sikre seieren i B-sluttspillet og det lyktes de med.

Knepne seire

HK Rygge-trener P.A. Stenersen forteller at veien til gullet har vært tøff og krevende. Det startet først med en 26-24-seier over Siggerud/Driv, før de deretter rodde en 25-23-seier i land over Sarpsborg/Rolvsøy.

Deretter ventet to tøffe bortekamper mot henholdsvis Frogner og VIF/Oppsal. Mot Frogner imponerte Rygge-gutta stort og klinket til med en sterk 28-23-seier. Mot VIF/Oppsal ble det noe jevnere, der de lokale spillerne til slutt vant 20–17.

Dermed var det duket for seriefinale mot Drøbak-Frogn i Ryggehallen, som gikk av stabelen sist søndag. Der vippet resultatet i lang tid, men de lokale spillerne hadde et ekstra gir å gå på.

– Til slutt viste det seg at det solide treningsgrunnlaget til Rygge-gutta skulle bli tungen på vektskåla, forteller P.A. Stenersen, etter å ha tatt seieren 20–18.

– Dette betyr at laget har sikret seg seieren i B-sluttspillet selv om det er én kamp igjen. Da skal Rygge-gutta prøve å hevne seg mot Bjørndal, som de har tapt for tidligere i sesongen, avrunder HK Rygge-treneren.

Artikkeltags