Har blitt gode på gullgliset

teller ned Malin Westerheim og Are Hansen har fire uker igjen før OL står for døren. Og begge virker svært klare for å gjøre en flott innsats i London.

teller ned Malin Westerheim og Are Hansen har fire uker igjen før OL står for døren. Og begge virker svært klare for å gjøre en flott innsats i London. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Malin Westerheim ser ingen grunn til å sikte mot noe annet enn gull i OL. – Nå må det være greit å sette seg høye mål, smiler 18-åringen.

DEL

– Det første målet mitt var jo å komme til OL, og det har jeg klart. Da ser jeg ingen grunn til å være fornøyd med det, og sikter mot toppen, sier Malin.


Onsdag kveld ble hun hedret på hjemmebane sammen med OL-kollega Are Hansen. Krapfoss Sportsskytterlag inviterte til grillfest ved skytterhuset, der Malin og Are kunne sole seg i glansen og motta velfortjent hyllest etter OL-uttaket.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling i laget vårt, og jeg må innrømme at jeg drømmer om medaljer i OL, sier leder i skytterlaget, Arve Hansen.

Sjekker

Ordfører Tage Pettersen og SOK-leder Sindre Westerlund Mork var blant de inviterte på grillfesten, og ordføreren benyttet anledningen til å si noen ord, samt dele ut et bidrag til reisekassa.

– Vi er veldig stolte av det dere har oppnådd, og jeg vet at dere vil høste mange gode erfaringer i London. Og vi tar gjerne noen medaljer også, smilte Pettersen, før han på vegne av Moss kommune ga de to en sjekk hver på 5000 kroner.

Ordføreren er ikke bare opptatt av de to OL-deltakerne, men også de nye skytterhusplanene til KSSL.

– Vi ønsker å være behjelpelige med å få til dette, og jeg er sikker på at vi skal greie å få realisert noe nytt her etter hvert, sier Pettersen.

Kribler

Are Hansen satt behagelig tilbakelent i stolen sin og nøt kvelden på Krapfoss. Han har etter hvert blitt en rutinert konkurransemann som er vant til å takle stor ståhei. Så 50 kjente ansikter på en grillfest blir bare kos for Are.

– Ja, dette er hyggelig. men det har kriblet ganske lenge nå i forhold til OL, innrømmer Hansen, som derimot har vært trygg på OL-uttaket ganske lenge.

– Ja, på luft har jeg det. Men helmatchen ble jo avgjort nå nylig, smiler han.

At han skal skyte flere øvelser i London, ser han ikke som noen ulempe.

– Nei, det tror jeg er et pluss. Det blir jo litt mer å holde fokus på, men det skal ikke ødelegge noe, mener Hansen, som er skytter på full tid og legger ned mellom tre og fem timer trening daglig.

– Bare Are får mormors lapskaus blir dette bra. Da har han det godt, gliste Arve Hansen, som er Are Hansens pappa. Og når vi vet at ordfører Tage Pettersen er Ares tremenning, ble familieidyllen komplett på grillfesten.

EM først

For Malin Westerheim blir det to formkurver å pleie fremover. Hun skal nemlig skyte junior-EM først, fra 10.–16. juli.

– Jeg føler at jeg er der jeg skal være i forhold til det, kommenterer Westerheim.

18-åringen har ventet lenge på det offisielle OL-uttaket, og turde ikke helt juble får det var endelig.
– Jeg prøvde å være tålmodig, men hadde en god følelse, smiler hun.

De to skal trene litt sammen fremover, og kommer til å spisse hverandre fram mot det som forhåpentlig ender i en god OL-innsats. Og da må de nok påregne enda mer trøkk enn det de rundt 50 fremmøtte ga på den svært vellykkede grillfesten.

Artikkeltags