Gå til sidens hovedinnhold

Hentet proff-ektepar til byen

Artikkelen er over 10 år gammel

Etter intens sommerjobbing kan HK Rygge ha landet en avtale som sikrer samarbeid og utvikling i lokalhåndballen for all fremtid. I går kom nemlig Tatiana Alifanova og Dimitar Ivanov til byen.

Samtidig som vårt beste damelag nå har fått en ny playmaker, fant også HK Rygge strekspilleren som HK Herulf Moss så sårt trenger. Tatiana Alifanova (24) og Dimitar Planenov Ivanov (25) fant hverandre i bulgarsk proffhåndball, og nå vil de løfte hver sin klubb hos oss.
– Norge har gode håndballtradisjoner og er et veldig vakkert land. Derfor er dette spennende for oss, sier Tatiana Alifanova til Moss Avis.

Hun tar ordet på ekteparets vegne. Alifanova snakker fire språk og er utdannet innen hotellnæringen. Til uka skal 24-åringen på jobbintervju på Refsnes Gods, med et godt håp om et posititv svar.
Ektemannen Dimtar Ivanov har allerede fått jobb, på gartneriet til HK Herulf Moss-leder Erik Reier.

Håper på samarbeid

Det profesjonelle håndball-ekteparet satser nå sammen i lokalhåndballen, og kan bli svært viktige brikker på flere måter.
- Vi håper at dette er starten på noe vi virkelig ønsker å få til: Et samarbeid med HK Herulf Moss som går på at de beste guttene fra 16 års alder styres til, og spiller for HK Herulf Moss, mens jentene spiller i HK Rygge, sier Bård Banggren, sportslig leder i HK Rygge.
Han var selv på Gardermoen og hentet de nye spillerne i går, og Moss Avis var de første som fikk møte dem.

Tatiana Alifanova er playmaker og krumtapp på Moldovas landslag, og har spilt profesjonelt i Bulgaria og Romania i fire sesonger. Hennes siste klubb var HC Otelul Galati i Bulgaria, som spilte semifinale mot Larvik i EHF-cupen i 2009.
– Jeg vet dessverre ikke noe om HK Rygge, men det blir spennende å treffe de andre spillerne, smiler 24-åringen.

Vil prate videre

Ektemannen Dimitar Planenov Ivanov er en stor og sterk strekspiller, og spiller fast på Bulgarias landslag. Han kommer fra CSU Galati og er syv ganger regjerende mester i hjemlandet.
– HK Herulf Moss blir et nytt bekjentskap for meg, men jeg har sjekket klubben litt på internett, smiler Ivanov.
– Vi har vært på jakt etter en strekspiller lenge, så for oss var initiativet fra HK Rygge velkomment. Det er en fin måte å løse en utfordring på for begge klubber, mener leder i HK Herulf Moss, Erik Reier.

Han er positiv til å prate nærmere emd HK Rygge om et fremtidig samarbeid på flere fronter. – Vi må trekke opp noen grenselinjer, men vi skal fortsette og prate sammen, bekrefter Reier.
 

Tirsdag blir første treningsdag for de to. I går fikk de en liten rundtur i nærområdet og traff sine første kontakter i byen. I tillegg til jobber, er både bil og møblert bosted er allerede på plass.
- Vi har møtt en fantastisk støtte hos næringslivet rundt dette, og har fått veldig mye god hjelp. Uten den hjelpen hadde ikke dette vært mulig, påpeker Bård Banggren.
 

Ekteparet, som altså begge har god internasjonal erfaring, har signert hver sin proffkontrakt for de to neste sesongene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.