– Jeg kan ikke tenke på at han er fetteren min når det handler om seriepoeng. Jeg vil gjøre alt for at Follo skal vinne, sier Nicklas Knudsen.
– Jeg er trygg både på meg selv og laget mitt, og tror at vi tar dette på bakgrunn av erfaringen, legger han til.

Del på Facebook


Knudsen er derimot raus nok til å gi HK Herulf Moss endel tillit, også.
– Jeg håper at Herulf vinner masse kamper. Bare ikke de mot oss, gliser han.

Se vår nye temaside om HK Herulf Moss

Kort lunte

For Eirik W. Jensen er utgangspunktet et helt annet. Han debuterer i Postenligaen i morgen, og har ikke helt samme tro som fetteren på at det blir Follo som går seirende ut av familieduellen.

– Vi må spille på vår måte, bare enda hurtigere enn i 1. divisjon. Og får vi ned antall tekniske feil og håndterer tempoøkningen, får Follo nok å ta i, mener Jensen, som ikke frykter fetter Nicklas nevneverdig.

– Han er ikke noe problem. Jeg vet godt hvordan jeg skal få han ut av stilen, og har vippet ham av pinnen før, ler Eirik.

– Ja, jeg har nok kortest lunte av oss. Men jeg vet at Eirik også kan bli fryktelig sur, og jeg har blitt flinkere til å ikke tenke på hvor jeg spiller eller mot hvem, sier yngstefetteren, som også går i pappa Truls sine fotspor også ved siden av sin egen spillerkarriere.
– Ja, jeg trener et lag i Ski, G96/97, forteller Nicklas.
Hans far var i sin tid spillende trener for nettopp HK Herulf Moss, og er nok på tribunen i Mossehallen i morgen.

Benken

Antageligvis starter Knudsen på benken, og kommer han på banen kan det bety at HK Herulf Moss har fått slovenske Vasja Furlan ut av stilen,

– Jeg håper jo at jeg får spille. Men det blir nok i så fall bare i angrep. Jeg er ikke så veldig god bakover, og må jeg gjøre en jobb der setter de meg nok på motsatt kant av Eirik, innrømmer Knudsen, som starter på sin fjerde sesong med Follo i Postenligaen.

Om målet for sesongen, sier han dette: – Topp fem-seks er målet, men det blir veldig tett fra 4. til 9. plass, spår Knudsen.

– Hva tror du om Herulf?
– Erfaringsmessig er det tøft for nyopprykkede lag. Jeg er ikke sikker på om de greier målet om sluttspill, svarer Nicklas, som er inne i sin siste sesong av kontrakten - men som ikke vil snakke om fremtiden.

Tryggere

Muligens starter også Eirik W. Jensen på benken, noe som betyr at HK Herulf Moss har et godt kontringsvåpen å putte innpå.

– Jeg ønsker jo å være mest mulig involvert i kampen, og gjøre det jeg trener på hver eneste dag. Og jeg føler meg mye tryggere på meg selv enn før, forteller Eirik.

I morgen er det han som er på hjemmebane og skal by opp fetteren til dans.
– Håpet er at vi kan skape engasjement og litt entusiasme i byen og få med oss folk. Det hadde vært gøy med en fullsatt Mossehall i morgen, avslutter den eneste mossingen i årets Herulf-stall.