HK Herulf Moss kunne slippe jubelen løs etter en sterk seier over fjorårets cupfinalist Follo.

Hjemmelaget fikk en knallstart og ledet 7-3 etter ti minutters spill. Follo startet med sitt offensive 3-2-1-forsvar, som de lyktes godt med i serieåpningen for noen uker siden. Men i kveld ble de tvunget til å omstille seg til 6-0-forsvar etter bare et snaut kvarter. Mihail Gorensek fungerte godt på streken, og klarte å binde sammen angrepet slik at det likevel ble flyt for backene.

- Gorensek er vant til å spille på flere posisjoner, og det hjelper oss mot det offensive forsvaret til Follo, forklarer Fredrik Josefsson. Han fikk mange skudd da også Henrik Lundvall la seg på streken, og presset forsvaret til Follo flatere.

- Det var kjempemoro i dag. Man må bare ta sjansen og skyte når man får slike rom. Mot Runar ble det mye bom, men i dag satt skuddene, smiler Josefsson, som scoret seks mål i kveld.

Josefsson og resten av Herulf måtte ta seg god tid til autografskriving etter kampen, og mange småjenter ønsket både navnetrekk og bilder av sine gule og sorte håndballhelter.

- Det er bare moro med slik oppmerksomhet, smiler Josefsson.

Nå håper svensken at Halden blir motstander i kvartfinalen når kampene trekkes i morgen.

- Det hadde vært artig med et lokalderby i den trange hallen i Tistedalen, sier Fredrik Josefsson.

Henrik Lundvall tråkket over i slutten av første omgang, og spilte ikke mer etter det. Men Josefsson tror Lundvall biter tennene sammen og spiller søndagens kamp mot Arendal.

- Han har tråkket over før, og kommer til å gjøre alt for å spille på søndag, sier svensken.

Før kampen:

Lorentzen mener at Follo HK må få tre Herulf-spillere ut av kampen for å vinne.

– Joakim Patriksson, Fredrik Josefsson og Mihael Gorensek. Vi klarte å få sistnevnte ut av kampen sist, og da scoret han kun et mål. Det er målet vårt i kveld, også, sier treneren til Østlandets Blad.

Follo HK trener Jan-Ivar Lorentzen er ikke i tvil. Spiller Follo HK bra i kveld, blir det seier og kvartfinale i cupen.
– Planen er selvsagt å slå Herulf en gang til, sier Lorentzen til avisen.

Han mener at Follo HK vant ganske lett forrige gang lagene møttes i serieåpningen. Han regner likevel ikke med at det vil bli noen enkel kamp mot kvartfinalen i cupen.
– De har nok lært litt fra forrige kamp. Men det håper jeg vi har gjort også, fortsetter han.

Tøff start på sesongen

I serieåpningen tapte HK Herulf Moss med fire mål for Follo. I kveld har de mulighet for revansje når Follo igjen gjester Mossehallen, denne gang for å kjempe om videre avansement i NM.

Del på Facebook

- Nå får vi muligheten for revansje, var Herulf-trener Andre Jauerts umiddelbare kommentar etter at de slo Vålerenga komfortabelt i 3. runde for noen uker siden.

HK Herulf Moss slo for øvrig Viking Stavanger på bortebane, 32-34, for halvannen uke siden. Etter det gikk HK Herulf på en smell mot Runar hjemme i Mossehallen, med 34-39. Mosselaget er nok innstilt på å vise seg fra en bedre side i Mossehallen i kveld.  

Nye spillere

HK Herulf Moss har knyttet til seg mange nye og spennende spillere i år. Gamle håndballhelter er fortsatt med i stallen, og ønsker du å stifte bekjentskap med de som forsvarer byens ære på håndballbanen denne sesongen, bør du ta en titt på videoen under.

 

Vi følger kampen direkte

For å følge HK Herulf Moss direkte i en forhåpentligvis spennende cupkamp i kveld, kan du følge med på vår live-løsning fra kl. 18.30. Klikk på boksen under for å få med deg kampens utvikling minutt for minutt.