Follo, som er ubeseiret i Follo Trykk Arena så langt i sesongen, hadde heller ingen store problemer mot Herulf. Herulf avsluttet likevel kampen godt, og kunne gå av banen med hevet hode etter seksmålstapet.

I slutten av første omgang fikk Mihail Gorensek direkte rødt kort, og det så stygt ut for gjestene fra Moss med tanke på de siste 30 minuttene. Follo ledet 15-10 ved pause. Herulf startet i undertall, fire mot seks, i begynnelsen av andre omgang, og Follo økte ledelsen til 19-10 etter fire minutter. Da våknet Herulf. De kjempet på, og sakte, men sikkert, spilte de seg inn i kampen igjen. 

Etter halvspilt andre omgang sto det 24-20, og Herulf øynet muligheten for et vanvittig comeback. Men Follo var det sterkeste laget, og vant til slutt komfortabelt.

Innsats og glød

- Vi kriger for hver centimeter, og det er fint å se, sier Gorensek, som syntes det var tøft å se hele andre omgang fra sidelinjen.

- Jeg er alltid skuffet når vi ikke får poeng, men vi viser en glød og innsats som jeg liker. Jeg er fornøyd med at vi kommer til mange fine sjanser i dag. Vi står på med innsats og tæl helt til slutt. Jeg liker at vi viser viljen til å stå på, spesielt etter at Gorensek blir utvist, sier Herulfs trener, Andre Jauert.

- Vi fullfører helt inn, og vi kommer til å få betalt for det senere i sesongen hvis vi fortsetter slik, sier Jauert.

Det er selvsagt vanskelig å spekulere i hvordan kampen ville blitt hvis Gorensek hadde fullført kampen.

- Han er den eneste spilleren vår med erfaring, og kunne blitt tungen på vektskåla, avrunder Jauert.

HK Herulf Moss ligger nå helt nede på en 10. plass på tabellen i Postenligaen, med bare syv poeng. Follo ligger på en langt mer komfortabel 2. plass. 

Tabellen for Postenligaen ser du her.

Vi fulgte kampen live. Trykk på pilen for å lese hele livereferatet i boksen nedenfor:

Tabell opg flere artikler om Hk Herulf Moss finner du her

FØR KAMPEN:

Lagene har allerede spilt mot hverandre to ganger i år, og så langt står de med en seier hver. Herulf tapte serieåpningen mot Follo, men slo de senere ut av NM. Selv om Follo er favoritter før avkast, har gjestene fra Moss i hvert fall bevist en gang i år at det er fullt mulig å slå Follo. Med så mange som 1300 tilskuere i ryggen, har Follo vært et bunnsolid hjemmelag så langt i sesongen. De har vunnet samtlige kamper i Follo Trykk Arena, så det blir en tøff oppgave for laget til André Jauert.

- Det er Follo som har presset på seg. Det er de som blir skuffet hvis de ikke vinner, men vi har tro på at vi kan gjøre det vanskelig for dem, sier Jauert, som peker på Mihail Gorensek som en nøkkelspiller i kveldens kamp. Strekspilleren, som også fungerer godt som midtback, blir viktig for å holde flyt i angrepet.

- Vi slet litt mot 3-2-1-forsvaret deres, men fant etter hvert en måte å takle det på slik at de måtte legge om spillet sitt. Mihail Gorensek blir en viktig mann for oss om vi skal få det til på søndag, sier Jauert.

Follos trener Jan-Ivar Lorentzen undervurderer ikke Herulf i kveld, selv om lagene kjemper i hver sin ende av tabellen. Follo ligger på 4. plass, mens Herulf ligger på 10. plass.

- Vi tar Herulf på alvor og vet at ingenting kommer gratis. Det vi har lært oss etter de to kampene vi har spilt mot dem er blant annet at de er veldig ujevnt. Derfor handler det om å være til stede i kampen i 60 minutter, sier Lorentzen.