Mihael Gorensek (29) til HK Herulf Moss

Sportslig leder i HK Herulf Moss, Morten Jørgensen, signerer kontrakten som klubbens nye strekspiller, Mihael Gorensek (innfelt), allerede har signert.

Sportslig leder i HK Herulf Moss, Morten Jørgensen, signerer kontrakten som klubbens nye strekspiller, Mihael Gorensek (innfelt), allerede har signert. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er med et bredt smil HK Herulf Moss’ sportslige leder, Morten Jørgensen, setter pennen til kontrakten med den slovenske stjernespilleren Mihael Gorensek (29).

DEL

Gorensek er nemlig klar for HK Herulf Moss, med forbehold om at legesjekken blir bestått.

Del på Facebook

– Vi håper å få ham hit neste uke, og regner jo med at legesjekken går bra, sier Jørgensen.
Gorensek er 29 år og har den siste halve sesongen spilt for den svenske cupfinalisten Drott i Halmstad. Der har han hatt stor suksess, og det er håndballsorg i Halmstad etter at Drott ikke har økonomi til å beholde strekspilleren.

– Uten «Miha» tror jeg ikke at vi hadde vært i der vi er i dag, kommenterer Drott-trener Ulf Sivertsson, og gir Gorensek mye av æren for at laget hans gikk helt til finalen i den svenske cupen.

Trygg på kvaliteten

HK Herulf Moss har forhandlet med agenten hans, og selv om de aldri fysisk har møtt spilleren, er de ikke redde for å kjøpe katta i sekken.
– Vi er veldig trygge på kvaliteten i dette tilfellet. Det faktum at han har markert seg så positivt i Drott på den korte tiden sier sitt, mener HK Herulf Moss-trener André Jauert, som nå har fått den etablerte spilleren han ønsket seg inn i troppen.

– Vi ville jo aller helst hatt en norsk toppspiller, men Gorensek fyller så absolutt de kravene vi setter. Og siden han er ytterligere utlending i stallen vår, er det veldig viktig for oss at han er en kvalitetsspiller, påpeker Jauert.

Mihael Gorensek har to Champions League-finaler med sin gamle klubb i Slovenia, Celje, på samvittigheten. I 2004 var han også med på å vinne turneringen, i tillegg til EHFs Supercup. Hjemme i Slovenia vant Celje, med Gorensek på laget, en nasjonal tittel hvert år fra 2004–2010. Sloveneren kan spille på flere plasser, men vil bli brukt som strek i Moss. Han er 187 cm høy og veier 93 kg.

Finansiert utenfor

Økonomien har ødelagt mye av klubbhåndballen i Slovenia, og de beste spillerne har blitt tvunget til å søke ut av landet. Derfor havnet Mihael Gorensek i Sverige, før han nå blir «mossing».

– Men hvordan kan HK Herulf Moss ha råd til en spiller som blir for dyr for Allsvenskan?
– Dette koster jo ganske mye totalt sett, men Gorensek er delvis finansiert utenfor klubben, så budsjettet vårt blir ikke vesentlig berørt, kommenterer Morten Jørgensen.
Han ønsker ikke å si noe om hvor mye det koster å få en spiller av Gorenseks kaliber til Moss.

HK Herulf Moss jobber også fortsatt med bakspilleren Ronalds Putans, som i øyeblikket er opptatt med eksamen.
– Får vi Putans, ser det bra ut. Men vi trenger også en venstrehendt høyrekant, sier André Jauert.

Artikkeltags