HK Rygge og HK Herulf Moss har suksess med lagsamarbeid

 Det er bra trøkk på treningene til det felles G13-laget til HK Rygge og HK Herulf Moss. Her er Espen Sørensen i skuddet, mens Alexander Gulljord (i rød trøye), Benjamin Haugen og Per Jørgen Gundersen venter på tur.

Det er bra trøkk på treningene til det felles G13-laget til HK Rygge og HK Herulf Moss. Her er Espen Sørensen i skuddet, mens Alexander Gulljord (i rød trøye), Benjamin Haugen og Per Jørgen Gundersen venter på tur.

Artikkelen er over 7 år gammel

HK Rygge og HK Herulf Moss har et lagsamarbeid på G13-nivå som fungerer så bra at det nesten er problematisk.

DEL

I 98-årgangen hadde HK Herulf Moss ikke flere spillere enn det som akkurat skulle til for å stille lag, mens HK Rygge trengte påfyll for å kunne stille to.
Løsningen ble et lagsamarbeid mellom de to klubbene som nå begynner å gi avkastning på den sportslige fronten og opptil 30 unggutter på treningene.

Del på Facebook

– Vi lå i bunnen av trinn 2 for to år siden. I år kom vi på tredje plass i trinn 1, sier en av lagets trenere, Anders Foss.

Trinn 1 og 2 kan ses på som divisjon 1 og 2 i regionserien Østfold-Akershus, og tredjeplassen laget sikret seg er godt nok til sluttspill. Siste ordinære seriekamp ble spilt mot Spydeberg for halvannen uke siden. Der ble det til et sjeldent tap.

– Der fikk de seg en real håndballeksjon, sier Øystein Gulljord som er pappa på sidelinjen for anledningen.
– Det nytter ikke å stå og se på i forsvar. Du må jobbe for det, forklarer han.
– Vi har bare tapt to kamper i år. Mot Spydeberg og Nordstrand. Nå møter vi dem igjen i sluttspillet. Der kan vi fort ta en skalp eller to, sier trener Foss.

Luksusproblem

Lagsamarbeidet ble innledet på sensommeren i år, og den store spillergruppa har bare vokst. Det er gledelige nyheter for begge klubbene, for rekruttering av gutter til håndball er vanskelig.

– En del av lagene vi spiller mot kan knapt stille fullt lag, mens vi har to fulle. Tidligere hadde vi også 12-åringene med på den ene av de tre ukentlige treningene, men vi ble rett og slett for mange, sier Foss. Lagets skulderskadde toppscorer følger med fra sidelinjen.

– Jeg har visst fått en senebetennelse i skulderen. Flaks at serien er ferdig, sier Lars-Jørgen Kristiansen.
Legen har beordret to ukers treningshvile, men sluttspillet triller først i gang på nyåret.
– Da er jeg klar igjen, lover den 13-årige storskytteren.

– Litt pinglete

Lagets offensiv fungerer bedre enn forsvaret.
– Vi blir kanskje litt pinglete i forsvar, sier Joachim Bakke, som er lagets høyeste og mener å ha vokst ti centimeter bare på det siste året.

– Hvis vi kan klare å heve oss et par hakk på det defensive så kan vi matche de beste, sier Anders Foss, som har en enkel treningsfilosofi.
– Det er mye bedre å kunne to ting bra enn ti ting dårlig, sier han.

Artikkeltags