Gå til sidens hovedinnhold

Emilie Lindegaard (18) tilbake for HK Rygge

Artikkelen er over 10 år gammel

Emilie Lindegaard er bare 18 år, men er klar til å ta ansvar for HK Rygge i en tøff sesong. – Jeg har trent mye styrke, så jeg håper at jeg skal tåle det. Og det hjelper at vi har det så bra sammen, smiler hun.

Dette kan bli 18-åringens første hele sesong for HK Rygge på seniornivå. Hun har vært i A-lagsbildet en stund, men alvorlige skader har ødelagt den lovende karrieren så langt.

– Jeg håper jeg er ferdig med den biten. To korsbåndskader er nok, og den smerten vil jeg ikke føle igjen. Den er ubeskrivelig, forteller Lindegaard.

Hun er innstilt på at denne sesongen blir av det tøffe slaget, og vet at det kan falle mye ansvar på hennes unge skuldre.

– Jeg er ikke så bekymret for det. Vi har det veldig bra sammen for tiden, og positiviteten vi har i laget tror jeg blir avgjørende og viktig for oss. Vi har et godt lag på gang, smiler Emilie.

Trener skudd

Fremover kan skuddansvaret i stor grad bli Emilies. Hverken Kristin Bråthe, Karina Frydenlund-Holm eller Tatiana Alifanova er typiske skyttere. Bråthe og Alifanova er heller gjennombruddsspillere.

– Jeg ser ikke først og fremst på meg selv som skytter. Jeg trives best i forsvar, og det er der jeg mener at jeg kan bidra mest selv, sier Emilie Lindegaard.

– Skudd er faktisk det jeg føler at jeg må trene mest på for å bli bedre. Jeg har jo ikke fått skutt så mye de siste sesongene, på grunn av skadene mine. Så jeg jobber hardt med både skuddstyrke, teknikk og de gode valgene i forhold til dette, forteller hun videre.

To jobber

18-åringen har to jobber ved siden av håndballen, og har ingen problemer med å fylle dagen. Enten selger hun sportsutstyr for Anton Sport i Moss, eller så jobber hun med barn på Smedhusåsen barnehage.
 
– Jeg stortrives begge steder, og har det generelt veldig bra om dagen. Og jeg gleder meg til seriestarten på søndag, sier den alltid blide HK Rygge-spilleren.

Og hun mener det er flere grunner til å beholde smilet om dagen.
– Jeg vet ikke hvorfor, men alt virker bedre nå. Vi trives utrolig fint sammen, og det er en positivitet i gruppa som gjør at vi styrkes i troen på at vi skal klare oss denne sesongen. Vi vil nå et mål sammen, og er veldig innstilte på å klare det, forteller hun.

Vil slå BSK

Seriestarten går søndag kveld, borte mot Bækkelaget. Og det er en kamp Emilie tror det er fullt mulig å vinne.
 
– Vi vet endel om dem, og jeg tror de har mistet noen spillere, de også. Så vi reiser for på vinne, hevder 18-åringen.

Rod Stewart mente i 1978 at «Blondes have more fun». Så spørs det om Emilie kan bekrefte den påstanden utover i håndballsesongen.
– Vi får se da, vet du, smiler hun lurt.

Kommentarer til denne saken