Gå til sidens hovedinnhold

HK Rygge er seriemestere

Artikkelen er over 9 år gammel

(HK Rygge - Stabæk II 44-21) HK Rygge måtte vinne for å få spille kvalik for opprykk til 1. divisjon, og leverte virkelig varene i siste serierunde.

Stabæks rekrutter stilte med et redusert mannskap, siden A-laget har en viktig sluttspillkamp i Postenligaen i morgen. Dermed var det egentlig bare nervene som kunne felle HK Rygge på målstreken.

Men vissheten om at de måtte vinne for å vinne avdelingen sin, virket kun motiverende for HK Rygges damer.

Her ser du bildene fra jubelfesten i Øreåshallen

De storspilte og leverte årsbeste i første omgang, og Stabæk ble regelrett overkjørt fra start til mål. Kampen var mer eller mindre avgjort da de ledet 24-7 til pause. Da kampen ble blåst av, spratt champagne-korkene og blandet seg med gledestårene.

- Dette var helt fantastisk, jubler Emilie Lindegaard og Kristin Bråthe, mens de mer enn villig skriver autografer til de yngste Rygge-spillerne. Men om de lokale heltene på A-laget blir å finne i 1. divisjon eller 2. divisjon neste sesong, gjenstår å se. De skal spille kvalik etter påske. 

- Ja, det blir ikke ferie på oss i påsken nå, men det er helt greit! Alle jentene er veldig gira på å stå på i kvalik-kampene nå. Det blir spennende, og hvis vi viser den samme viljen og spiller som vi gjør i dag, rykker vi opp. Det er bare å senke skuldrene og gi jernet, sier Kristin Bråthe.

Lettet og lykkelig

Etter alt som har vært med protester og omkamper fra rivalen Rælingen var det ekstra deilig for jentene å vinne på den måten de gjorde i kveld.

- Ja, vi må innrømme det. Det var også veldig moro med så mye publikum. Vi kjørte fra dem fra start, og gjorde akkurat det vi skulle, sier Emilie Lindegaard.

Trener Per Inge Johansen var også en lettet og lykkelig mann etter kampslutt. 

- Vi har hatt klokketro på det vi har jobbet med gjennom hele sesongen, og får betalt for det nå. I første omgang leverer vi årsbeste, hvor vi treffer hundre prosent med det vi skal gjøre, sier Johansen.

- Det er deilig at vi avgjør dette selv. Jeg må innrømme jeg har lyst til å sende en blomst til Rælingen hvor det står "Fair Play". De kan godt si at de er et bedre lag enn oss, men det er bare å lese tabellen. Nå skal vi trene i påska for å forberede oss best mulig til kvalik. Der har vi gode muligheter, avrunder Per Inge Johansen.

Før kampen:

Før siste serierunde spilles i kveld, ligger HK Rygge ett poeng foran Rælingen. Rælingen knuste Follo 35-18 i går kveld, og viser at de vil være med i opprykkskampen helt til det siste.Rælingen møter nedrykksklare Sarpsborg, mens HK Rygge møter tabelltreer Stabæk II. HK Rygge har altså en mye tøffere motstander enn Rælingen, og hvis Rælingen vinner sin kamp, er kun seier godt nok for Per-Inge Johansens damer. HK Rygge har ikke fordel av innbyrdes oppgjør mot Rælingen, så ved poenglikhet vil Rælingen vinne avdelingen.

Det laget som vinner 2. divisjon avdeling 1 av HK Rygge og Rælingen vil få kvalifiseringskampene for opprykk til 1. divisjon på sin hjemmebane. Kvalifiseringskampene spilles mellom de seks avdelingsvinnerne i 2. divisjon, fordelt på to puljer. HK Rygge eller Rælingen vil møte Hønefoss og Junkeren i sin pulje. Kampene spilles 13. til 15. april. Puljevinner rykkker direkte opp, mens toerne spiller en ekstra kamp om den tredje ledige plassen i 1. divisjon.

Avkast i Øreåsenhallen er 20.15, og moss-avis.no gir deg live-oppdateringer fra kl. 20.00.