Gå til sidens hovedinnhold

HK Rygge får kamp om opprykket

Artikkelen er over 9 år gammel

Det er én uke til HK Rygges håndballdamer spiller om en plass i neste års 1. divisjon. Og det er flere som vil opp når det drar seg til i Øreåshallen.

Hønefoss og Bodø-klubben Junkeren er HK Rygges puljemotstandere. I den første kampen møtes Hønefoss og Junkeren, før HK Rygge skal ut mot Junkeren. Puljens siste kamp, og forventede finale, blir mellom hjemmelaget og Hønefoss.

Alle disse kampene spilles lørdag 14. april. Vinneren av gruppa rykker opp i 1. divisjon, mens toeren får en sjanse til gjennom en playoff-kamp søndag. Laget som blir sist er ferdig.

Beinhard trening

- Vi har tro på at vi kan klare dette, sier HK Rygge-trener Per-Inge Johansen.
Han har gitt jentene noen dager påskefri, men har også brukt dagene godt til trening og vedlikehold.

- Jeg mener at vi er i godt slag, og vi får definitivt igjen for all treningen vi la ned i sommer, hevder Johansen, som blant annet kjørte intervalltrening i Middagsåsen med spillerne sine.

- Det er viktig å bruke alpinanleggene også sommerstid, ler HK Rygge-treneren.

Ubeseiret

I Hønefoss, som gikk ubeseiret gjennom serien, virker man svært tilfreds med puljeoppsettet. Og der i gården er det opprykk som gjelder.

- Slik vi ser det har vi vært ganske heldige med oppsettet, sier håndballeder Jan Erik Gulbrandsen i Hønefoss Sportsklubb til ringblad.no. Han mener de har kommet i den letteste av de to puljene i kvalifiseringen. Fana, Nærbø og Volda.

I Junkeren virker man å ha et noe mer avslappet forhold til opprykk, og jobber utfra en langtidsplan om å være med i en allnorsk serie i løpet av tre sesonger.

- Junkeren vet vi ikke så mye om, men tradisjonelt sett holder ikke lagene fra nord like høyt nivå som her nede. Og Hønefoss har vi på video, sier Per-Inge Johansen.

Må ha forsterkninger

Noe av det som eventuelt kan bli en utfordring med to tøffe kamper i løpet av noen timer, er HK Rygges tynne stall.

- Det har vært stor belastning på de seks spillerne som har startet ute. De har stått mye på banen og må nok det også i kvaliken, sier Johansen, som er i gang med å skaffe forsterkninger til neste sesong.

- Målet er å få en stall på 19 spillere, inkludert tre målvakter. Og de spillerne vi ønsker å hente er jenter som vil gå inn og forsterke en 6’er, så fyller vi på med hospitanter fra egne rekker, opplyser Per-Inge Johansen.

Sjekk vår temaside om HK Rygge