Gå til sidens hovedinnhold

HK Rygge med «halve laget» fra 3. divisjon

Artikkelen er over 10 år gammel

(Utleira–HK Rygge 22–21) HK Rygge har i år hentet inn fem spillere fra 3. divisjon. – Ikke noe valg, sier trener Kai Frydenlund-Holm.

Karina Sletmo, Marthe Johansen, Anne Tallerud, Karina Frydenlund-Holm og Marlene Løw kommer alle fra 3. divisjon, og de er fem av de seks nye spillerne til HK Rygge i år.

– Vi har ikke noe valg, sier trener Kai Frydenlund-Holm, som nå ber om at nykommerne får tid på seg.

– De trenger tid, men det er viktig at vi har fått inn litt mer bredde i troppen. Det betyr mer konkurranse om plassene og høyere tempo på treningene, fortsetter han.
Ingen av nykommerne har så langt spilt seg inn på laget, og det er fortsatt de unge «veteranene» som må dra lasset.

Siste sekund

HK Rygge ledet store deler av kampen, men med tre mål på de første 16 minuttene av andre omgang sørget de for at det var hjemmelaget som hadde overtaket midtveis i andre omgang.

– Vi spilte solid forsvar i første omgang, og samarbeidet bra. Det gjorde at vi lykkes, mener Tine Banggren.

– Vi bommet på for mange 100 prosentsjanser og to straffekast. Det var nære i dag, sier Frydenlund-Holm.

I sluttminuttene fikk Tine Banggren to minutter, og da så det ut som det gikk en djevel inn i de blåkledde. De sto opp og snudde 20-17 til 21-20 i egen favør. Med ett minutt og 16 sekunder igjen tok vertene timeout.

– På dette tidspunktet skal vi ta minst ett poeng, sier treneren.

Slik gikk det ikke. Hjemmelaget scoret, HK Rygge misset og i siste sekund satt ballen helt oppe i krysset for Utleira, og vertene slapp jubelen løs.

– Jeg har ikke ord for hva jeg følte da, det ble helt svart. Jeg hadde lyst til å legge meg ned å skrike, sier Tine Lien Banggren.

– At de får score det siste målet skal ikke skje. Det er da vi skal gå ut å gi alt og lage frikast. Det hadde vært verdt et rødt kort for ett poeng, legger hun til.

Tross fem strake tap, mener Banggren de ikke kan gi opp.

– Det er mange kamper igjen, vi må bare fortsette å ville og kjempe. Så skal vi begre plassen, sier hun.

– Vi får ikke gjort så mye med de kampene vi har spilt nå, men det er klart det går utover selvtilliten. Men vi kan ikke la det gå inn på oss, det er fortsatt lenge igjen, og mange poeng å spille om, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken