HK Rygge rykker opp

HK Rygge-jentene kunne juble for opprykk til 1. divisjon etter å ha slått Nærbø søndag.

HK Rygge-jentene kunne juble for opprykk til 1. divisjon etter å ha slått Nærbø søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

(HK Rygge-Nærbø 27-26) Jentene fra Rygge gjorde det ulidelig spennende i sluttminuttene da de ga fra seg en sjumålsledelse. Med få sekunder igjen ble opprykket sikret.

DEL

Etter en førsteomgang hvor lagene hadde fulgt hverandre tett i tett, var det hjemmelaget HK Rygge som fikk festet et lite grep på opprykkskampen mot Nærbø i begynnelsen av andre omgang.

Da begynte rogalendingene å bli stresset og HK Rygges ledelse ble større og større.

Se bildene fra kampen og opprykksjubelen

Med ti minutter igjen av kampen hadde laget opparbeidet seg et forsprang på sju mål, men gjorde det ufattelig spennende i Øreåsenhallen da de slapp tok seieren for gitt og slapp Nærbø inn i kampen igjen. Med halvannet minutt igjen utlignet motstanderne, men Kristin Westerbys scoring i HK Rygges siste angrep fikk jubelen i taket og dermed var opprykket sikret.

Flyktet fra hallen

- Jentene har gjort en kjempesesong. I dag var det bare resultatet som telte, sier hovedtrener Per Inge Johansen, som i likhet med resten av HK Rygge hadde hjertet oppi halsen i sluttminuttene.

Sportslig leder Bård Banggren måtte flykte hallen.

- Jeg turte ikke se på i sluttminuttene. Det var fryktelig spennende. Totalt sett en helt fantastisk sesong av jentene, sier Banggren.

Emilie Lindegaard var en sentral spiller for HK Rygge og sto for fire av målene i opprykkskampen.

- Vi senket nok skuldrene litt for mye da vi hadde en grei ledelse og trodde jobben var gjort. Det ble veldig nervepirrende, sier Lindegaard.

Les mer om opprykket i Moss Avis mandag

Artikkeltags