HK Rygges forsvarskjempe returnerte med et brak

Tine Lien Banggren var tilbake i HK Rygges lag og skapte den nødvendige tryggheten bakover.

Tine Lien Banggren var tilbake i HK Rygges lag og skapte den nødvendige tryggheten bakover. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

(Asker–HK Rygge 21–32) Blir Tine Lien Banggren skadet igjen, vil HK Rygge få problemer. I sitt comeback ga hun laget sitt en flott start på sesongen.

DEL

ASKER Nå var ikke Banggren alene om å banke Asker. ikke minst fikk hun god hjelp av en strålende opplagt Madelen Lindmo Johannessen i HK Rygges mål, som spilte en kjempekamp. Men det er liten tvil om at HK Rygges blonde strekspiller er gull verdt for trener Per-Inge Johansens mannskap.
– Tine er viktig, det er helt klart. Hun tar tak i forsvar som ingen andre og syr sammen laget defensivt, påpeker lagleder Magnus Banggren, som også er strekspillerens bror.

Og han kunne med glede konstatere at en miserabel start på kampen ble gjort om til en festforestilling og en formidabel start på 2. divisjonssesongen.

Våknet

For HK Rygge åpnet ikke bra. Asker, som er tippet som et av topplagene, ledet 12–5 midt i første omgang, og fikk herje fritt mot et bundet og svært usikkert Rygge-lag. Tekniske feil og slurv preget laget, og alt tydet på at dette ville ble en tung serieåpning.
Men så skjedde det noe: HK Rygge våknet, begynte å gjøre ting riktig og fikk etter hvert tak på forsvarsspillet. Gjestene kom seg opp til 13–13, og slapp bare Asker ett fattig mål foran til pause.

Og den siste halvtimen ble en fryd for et håndballøye. Åpningsnervene lå igjen i garderoben, og Asker ble gjort til statister i egen hall. Uansett hva de prøvde av forsvarsvarianter for å stoppe HK Rygge. For tok de ut en av HK Rygges spiller, sto bare en ny fram og tok over ansvaret.
– Vi følte vel i pausen at vi hadde snudd dette, og gikk på banen i andre omgang med en positiv innstilling. Og det var godt å se jentene levere i andre omgang. Da var vi gode, sier Magnus Banggren.

Klasseforskjell

HK Rygge sto fjellstøtt bakover og løp Asker i senk etter pause. Omgangsresultatet på 19–7 i HK Rygges favør forteller alt om klasseforskjellen på lagene.
– Vi var tydeligvis mye bedre trent enn dem og sto løpet ut, sier en fornøyd Banggren.

Madelen Lindmo Johannessen og Tine Lien Banggren var HK Rygges klart beste spillere i denne kampen. Men også Kristin Bråthe og Tatiana Alifanova, som sammen scorer over halvparten av lagets mål, er viktige brikker i den sårbare stallen.

Artikkeltags