Imponerende seier i Halden

Tatiana Alifanova og HK Rygge har fortsatt muligheter til å berge plassen i 1. divisjon.

Tatiana Alifanova og HK Rygge har fortsatt muligheter til å berge plassen i 1. divisjon. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

(HK Halden - HK Rygge 31-33) Få hadde HK Rygge som favoritter før avkast, men jentene kjempet seg til en imponerende borteseier i Halden. - Nå har vi fått igjen trua på at vi kan klare dette, sier trener Per-Inge Johansen.

DEL

Etter en fantastisk laginnsats kunne HK Rygge juble for sin andre seier i 1. divisjon.

Trener Per-Inge Johansen hadde liten tro på seier før avkast, og var redd for at det kom til å bli "en god treningsøkt for oss". Men jentene sto frem fra en helt annen side enn de har gjort så langt i sesongen, og startet det nye året med borteseier i Halden.

Det skal riktignok nevnes at Haldens gode keeper, Hanne Frandsen, ikke spilte, men uansett en imponerende laginnsats fra Rygge. Ungjenta Celine Engedal spilte godt i andre omgang fra motsatt kant enn hun til vanlig spiller på for sitt J18-lag. Tine Lien Banggren spiller en rå kamp, og Elise Talsæte tar ansvar i en uvant back-posisjon etter at Halden satte frimerke på Tatiana Alifanova og Ludmila Gaidraga.

- På en god dag spiller vi jevnt med alle lagene i divisjonen. Det var veldig deilig med to poeng, og det var vel første gang denne sesongen vi virkelig opptrer som et lag, sier Johansen.

Referat:

Sluttresultat: 31-33

HK Rygge vinner i Halden. Drama i sluttminuttene. Engedal fikk rødt kort og det ble straffe i sluttminuttene på stillingen 30-32. Men keeper Ida Marie Høimer reddet straffen. Seieren var klar da Banggren satte inn 30-33 et halvt minutt før slutt.

55. min: 28-30

Halden har nå sluttet med frimerkene sine, og spiller 6-0-forsvar. Rygge ledet 25-29 da treneren til Halden tok time out, Nå leder HK Rygge med 28-30 etter scoring av Gaidraga.

50. min: 25-28

Høimer og Johannessen har byttet litt på målvaktplassen i dag. Akkurat nå er Høimer i slaget, og har hatt noen gode redninger. Halden har hatt to utvisninger. Rygge har hatt to straffer, som Alifanova har bommet på. Hun prøvde å lobbe det første straffekastet, men det gikk i tverrligger. Det neste ville hun egentlig ikke ta, virket det som, men hun gikk frem for å ta det. Ballen gikk høyt over mål. Likevel leder HK Rygge nå med tre mål, de siste scoringene fra Engedal og Gaidraga.

45. min: 24-26

Engedal har vært utvist, men HK Rygge har spilt bra i undertall. Talsæte og Mangset har scort de siste målene for Rygge, før Engedal kom tilbake fra utvisningen og satte inn 24-26. HK Rygge i ledelsen med ett kvarter igjen.

40 min: 22-22

Halden har startet bra i 2. omgang, men Rygge klorer seg fast. Alifanova scorer fra kanten og det står 22-22. Halden har en spiller utvist nå.

35. min: 18-19

Celine Engedal setter inn 18-19 fra kanten. Ellers bærer starten av 2. omgang preg av Banggrens utvisning fra 1. omgang, og at både hun og Alifanova ikke er så aktive i forsvar (Alifanova på kant) siden de ikke tåler en utvisning til.

Pause: 14-16

Alifanova fikk sin andre to-minutters utvisning fire minutter før pause. Halden har mange stolpeskudd, blant annet et straffekast. Westerby gir Rygge ledelsen 13-15 på straffe, mens Banggren setter inn 13-16 fra streken. (Hun er tilbake på strek etter at Alifanova som har frimerke gikk ut på kanten.) 15 sekunder før full tid fikk Banggren sin andre to-minutters utvisning. Straffe til Halden som de scorer på og det står 14-16 til pause. Imponerende ledelse av HK Rygge til pause. Skummelt at både Alifanova og Banggren har to 2-minuttere. 

25. min: 11-14

Alifanova har hatt to minutters utvisning, nå har Banggren utvisning. HK Rygge gikk opp til 11-14 på kontring etter at Mangset stjal ballen, og sendte den til Talsæte, som kontret inn scoringen. 

20. min: 10-12

Alifanova og Gaidraga går langt ut på hver sin back, Banggren trekkes ned fra strek til kant, Talsæte går fra kant til back (foran Gaidraga), Mangset går i midten og de spiller uten strek. Westerby spiller også mer back enn kant. Det har så langt fungert greit, både Talsæte og Westerby klarer å sette gode finter. Talsæte scorte akkurat.

16. min: 8-10

Etter to kjappe mål fra Halden, tar Rygge time out. Halden satte akkurat frimerke på Ludmila Gaidraga, og de var også langt ute på Tatiana Alifanova. Spennende å se hvordan Rygge løser det hvis dette fortsetter. Det første kvarteret spilte de skrå 5-1 på Mangset på høyre back, men nå har Alifanova og Gaidraga frimerker.

15. min: 6-10

HK Rygge fortsetter det gode spillet. Alifanova satte inn 6-10.

12. min: 6-8

Rygge spiller veldig bra nå, og leder i Halden. Banggren har vært god på strek, og har scort de to siste målene.

5 min: 4-2

HK Rygge har åpnet greit, Alifanova og Gaidraga har scoret. To av målene til Halden har kommet på kontring, så det blir viktig å ta vare på ballen i dag.

HK Rygge-trener innser at dagens kamp blir veldig vanskelig.

- Kristin Bråthe og Emma Hogeus har meldt forfall på grunn av sykdom. I tillegg er flere av de andre backene våre småskadet, forteller trener Per-Inge Johansen før avkast. Med de to venstrehendte backene Bråthe og Hogeus ute, blir det knalltøft for HK Rygges damer å ta poeng i dag.

HK Rygge stiller med følgende lag:

Madelen Johannessen, Ida Marie Høymer, Marthe Johansen, Linn Mangset, Ludmila Gaidraga, Tatiana Alifanova, Tine Lien Banggren, Elise Talsæte, Celine Engedal, Kristine Westerby, Marthe Engvik.

Emilie Lindegaard står også på kampskjemaet, men i følge trener Johansen er hun ikke klar før i neste uke.

Før kampen:

I dag åpner HK Rygge vårsesongen med en vanskelig bortekamp i Halden.

– Det er en veldig hard nøtt. Halden er et veldig bra hjemmelag, og med den stemningen og det trøkket som er rundt kampene i den lille og intime hallen deres, starter de nesten kampen med en ledelse, sier HK Rygges hjelpetrener, Magnus Banggren.

– Det er spennende og morsomt å være på kamp i Halden, for de er flinke på arrangement og underholdning. Halden har også en målvakt i Hanne Frandsen som kunne ha forsvart en plass i de fleste eliteserielagene i Norge. I tillegg har de en skikkelig storscorer i Pernille Hulgaard Christensen, fortsetter Banggren.

HK Rygge har ikke gitt opp forsøket på å fornye kontrakten i 1. divisjon, men utgangspunktet foran vårsesongen er dårlig.


HK Rygge ligger nest sist av de 14 lagene med to poeng på 12 kamper. Hønefoss, som ligger på 11. plass og på riktig side av nedrykkstreken har syv.

– Hvordan ser du på HK Rygges mulighet til å holde seg?
– Sjansen er litt mindre nå enn vi hadde håpet på. Vi hadde håpet og trodd på fire poeng mer på denne tiden. Samtidig er vi ikke mer enn fem poeng fra sikker plass, så vi har overhodet ikke gitt opp.

– «Dumme» tap

– Men, nå må det skje noe. Vi har ikke råd til flere «dumme» tap, sier Magnus Banggren.

– Er det noen av kampene i høst dere burde ha tatt poeng i?
– Jeg mener vi kunne ha tatt poeng både mot Bækkelaget (tap 28–31), Sverresborg (tap 22–25) og Utleira (tap 25–30). Hadde vi vunnet dem, hadde vi vært midt på tabellen.

Står ikke distansen

– Men, vi sliter med å gjøre hele gode kamper. Vi spiller ofte bra i 40 minutter, og så får vi en periode på 20 minutter som er så dårlig at poengene glipper. Når denne perioden kommer varierer litt fra kamp til kamp, men den kommer dessverre altfor ofte, sier Magnus Banggren.

– Er det noe som tilsier at vårsesongen skal bli bedre enn høstsesongen?
– Erfaringsmessig er HK Rygge alltid bedre i siste halvdel av sesongen. Da begynner kanskje alvoret å gå opp for noen, og vi har fått noen kamper på å spille oss i form, sier Banggren.

– Trenger man en halv sesong på å vende seg til takten i 1. divisjon etter et opprykk?
– Nei, det gjør det ikke. Vi har derimot vært uheldige med skader på noen viktige spillere. Emilie Lindegaard måtte tidlig ut i høst, og Ludmila Gaidraga trengte tid på å komme tilbake etter korsbåndsskaden, og hun er fortsatt ikke oppe på det nivået vi vet hun kan være på.

– Kristin Bråthe, som har vært en av toppscorerne våre de siste årene, hadde tenkt å gi seg, men hun har begynt å bli med litt igjen nå i det siste.

– Alt i alt har vi en mindre stall i år enn vi hadde i 2. divisjon i fjor, så vi er veldig sårbare når noen er ute med skade, mener Banggren.

Artikkeltags