Lene Ørving Eriksen ofret helsa for HK Rygge

 Lene Ørving Eriksen ga alt for å ta poeng med HK Rygge. Og hun trivdes på banen igjen, selv om det gjør vondt i dag.

Lene Ørving Eriksen ga alt for å ta poeng med HK Rygge. Og hun trivdes på banen igjen, selv om det gjør vondt i dag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

(HK Rygge–Skrim 26–26) Lene Øvring Eriksen vet at dagen i dag blir smertefull. Men poenget hun bidro til i går gjør at hun tar smertene med et smil.

DEL

I playmaker Tatiana Alifanovas fravær stilte HK Rygge-veteranen opp igjen, to sesonger etter at hun egentlig la opp.

– Jeg har vel 10 håndballøkter bak meg de siste to årene. Tre av dem forrige uke, gliser Lene, som ble tungen på vektskålen i går.

For selv om andre stjerner kan glimre sterkere enn Lene ved første øyekast, vil poenget mot topplaget Skrim alltid stå som et resultat av Lene Ørving Eriksens voldsomme rutine og evne til på lede et lag fra banen.

– Det er riktig

Vi hadde nok ikke tatt dette poenget uten Lene, samtykker HK Rygges trenere, Kai Frydenlund-Holm og Per-Inge Johansen.

Skrim ledet 2–0 og naturlig nok 2–1. Men flere ganger var ikke forhåndsfavorittene fra Kongsberg i føringen. HK Rygge, anført av en sprudlende Kristian Bråthe, tok tak i kampen og la ned en imponerende jobb.
 
Utover i andre omgang hadde Rygge ved et par anledninger muligheten til å parkere Skrim. Men gjestene kom alltid tilbake, og sikret seg poeng ett sekund før slutt. På et skudd keeper Signe Marit Annerød er bortpå, og der skytteren burde vært lagt i bakken sekundet før.

– Jeg skjønner skuffelsen, men dette er et poeng vunnet, ikke et poeng tapt. Vi viser at vi kan spille fin håndball og at vi kan hamle opp med de beste, sier Kai Frydenlund-Holm, tydelig stolt av jentene sine.

– Det er ikke så stor forskjell på topp og bunn i 1. divisjon, og når vi får satt forsvaret er vi gode, samtykker 11-målsscorer Kristin Bråthe.

Sammen med Ørving Eriksen, keeper Aanerød og Emilie Lindegaard, storspilte hun mot det alle trodde skulle bli overmakten.
– Vi gjør jo en god kamp, selv om vi er skuffet nå, sukker en veldig sliten Lindegaard, som lå med feber lørdag. Det kunne ingen merke i går.

Artikkeltags