Madelen kan ha reddet HK Rygge fra nedrykk

 Madelen Lindmo Johannesen har tilbragt mye tid på benken denne sesongen, men mot Rælingen fikk hun tillit og storspilte mellom stengene.

Madelen Lindmo Johannesen har tilbragt mye tid på benken denne sesongen, men mot Rælingen fikk hun tillit og storspilte mellom stengene. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

(HK RyggeRælingen 2322) Hun har slitt med spilletid i år, men da hun først fikk tilliten takket hun pent for den og skremte vekk nedrykksspøkelse.

DEL

Madelen Lindmo Johannesen er et ukjent ansikt for mange, men hun vil nok bli husket for helgens kamp. Førstekeeper Signe Marit Aanerød ble skadet under oppvarmingen og måtte kaste inn håndkledet litt ut i 1. omgang.

Da kom den 20 år gamle målvakten inn og leverte en fantastisk oppvisning mellom stengene. Gang etter gang hindret hun gjestene i å score, og klemmene stod i kø etter kampslutt.
- Dette var sinnssykt deilig. Nå er jeg sikker på at vi klarer oss, konstaterte hun med et bredt smil om munnen.

Gjennom hele sesongen har keepertalentet sittet på benken og sluppet minimalt til på banen. Nå hadde ikke Ronny Nikolaisen noe valg, og det i sesongens mest avgjørende kamp.
- Jeg er utrolig stolt av Madelen. Hun har spilt 40 minutter til sammen nå og blir kastet inn i dette her. Måten hun takler det på er imponerende. Hun redder oss faktisk, skryter HK Rygge-treneren.

Sisteskansen innrømmer at det har tært på motivasjonen å aldri få tilliten av treneren, men på dager som denne glemmer hun all ventingen.

- Jeg har slitt med motivasjonen i år, men det er dette som motiverer meg til å være tålmodig. Når jeg får være med på dette er det verdt det, stråler hun beskjedent.

Men selv om den unge målvakten storspilte i helgens knepne seier over nedrykkstruede Rælingen, kan ikke Nikolaisen garantere at hun får fornyet tillit.

- Madelen er 20 år og Signe Marit er 33. Som målvakt er det først og fremst rutine som teller, og det er Signe Marit som er førstekeeper. Men det er betryggende at hun kommer inn og står som hun gjør, sier han.

Helgens viktige kamp mot Rælingen stod og vippet gjennom hele oppgjøret, men i 2. omgang var det hjemmelaget som tok føringen. De ledet med tre, fire og fem mål i store deler av omgangen, men likevel ble det nok en nervepirrende avslutning på det hele.

På stillingen 23-22 til HK Rygge tok Nicolaisen time-out 14 sekunder før slutt. Tre sekunder før full tid ble de avblåst for passivt spill, og det endte med at Kristin Engløkken saboterte spillet, dro på seg rødt kort og Rælingen fikk frikast på egen halvdel.

- Jeg var litt nervøs da hun skøyt, men man scorer jo ikke derfra, avslutter hun.

Artikkeltags