Gå til sidens hovedinnhold

Møtte veggen i første kamp

Artikkelen er over 8 år gammel

(HK Rygge – Bækkelaget 28-31) HK Rygge fulgte en av 1. divisjons antatt beste lag til døra i serieåpningen, men de måtte gå poengløse av banen.

Det ble en svært spennende serieåpning i 1. divisjon for kvinner i Øreåshallen. Nyopprykkede HK Rygge og Bækkelaget fulgte hverandre som skygger. Oslolaget vant til slutt 31-28.Til tross for tapet var både trenere og spillere fornøyde med det HK Rygge leverte.

Her finner du 1. divisjonstabellen

- Med tanke på at vi har vært en måned på etterskudd i oppkjøringen, synes jeg vi gjorde en overraskende god kamp, sier trener Per Inge Johansen.

- Det er moro å være i gang igjen med seriekamper. Jeg synes det gikk veldig greit. Det er mye positivt å ta med seg videre. Til tider synes jeg vi spilte bra angrepshåndball, sier Emilie Lindegaard.

Skuffet bakover

Hun ble HK Rygges mestscorende med syv mål. Det defensive arbeidet var hverken hun eller trener Johansen godt nok fornøyd med.

- Forsvarsspillet var for dårlig i dag. Vi ga målvakten for lite hjelp, sier Emilie Lindegaard.

- Bakover kan vi ikke være fornøyd med eget spill. I løpet av kampen har vi bare syv keeperredninger. Det er for dårlig, sier Per Inge Johansen.

Fulgte hverandre

Lagene fulgte hverandre til 7-7. Deretter fulgte en periode med slett forsvarsspill av HK Rygge, og Bækkelaget gikk opp til 10-7.

HK Rygge kom tilbake til 11-11, blant annet gjennom et par fine rushmål av Elise Talsæte. Bækkelaget klarte likevel å gå til pause med tremåls ledelse 18-15.

Åtte minutter uten baklengsmål

I begynnelsen av andre omgang hadde HK Rygge bestemt seg for å ta de defensive arbeidsoppgavene på alvor. Emilie Lindegaard & co vant de åtte første minuttene 4-0 og gikk opp i ledelsen med 19-18.

Målvakt Signe Marit Aanerød holdt HK Rygge inne i kampen med flere gode redninger midtveis i andre omgang. Mot slutten av kampen ble det igjen gjort en del feil i HK Rygges midtforsvar, og Bækkelaget dro i land seieren.