Seiersrekken ute for HK Rygge

 Instrukser fra HK Rygges trener Per Inge Johansen (t.h.) hjalp lite da laget gikk på sesongens første tap mot Nordstrands andrelag.

Instrukser fra HK Rygges trener Per Inge Johansen (t.h.) hjalp lite da laget gikk på sesongens første tap mot Nordstrands andrelag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mot dårligere lag har resultatene gått riktig vei for HK Rygge. Men seiersrekken fikk en bråstopp mot Nordstrand.

DEL

Før helgens kamp mot Nordstrand hadde HK Rygges damelag en imponerende seiersrekke på sju strake seiere.

Del på Facebook
 

Likevel har trener Per Inge Johansen hatt ting å sette fingeren på. Mot svakere motstandere har laget vunnet til tross for personlige feil og sentrale spillere som ikke alltid har hatt dagen. I lørdagens kamp mot Nordstrand ble laget derimot straffet hardt.

– Dette måtte vel komme før eller siden?
– Ja, helt klart, men det var bare litt synd det kom på den måten det gjorde. Vi kan ikke være fornøyd med en slik kollektiv kollaps, sier trener Per Inge Johansen etter kampen.

Stang ut

Lagene holdt greit følge med hverandre hele første omgang og gikk til pause på stillingen 17–16 i favør hjemmelaget. Men etter hvilen dro Nordstrand fra på mystisk vis. 18–18 ble til 24–18 på få minutter i en periode hvor «alt» gikk utenfor, i stanga, tverrliggeren og stort sett alle andre steder enn i mål.

Det skal sies at Nordstrands forsvar og keeper gjorde en bra jobb med å forstyrre Ryggejentenes angrepsspill. Utover i omgangen var det tydelig at frustrasjonen bredde seg, og dermed ble det tap for første gang i år.

Se moss-avis.no sin temaside om HK Rygge

– Vi kaster bort 36 ballkontroller og har 21 skuddmisser. Vi slipper inn for lette mål og samarbeidet mellom forsvaret og keeper fungerer ikke, forklarer Johansen.
– Vi hadde jo regnet med at dette ville komme. I dag har vi bare tre backer, og når verken Kristin Bråthe eller Ludmila Gaidraga fungerer optimalt, så blir vi litt for utsatt. Vi prøver å avgjøre en og en, men kollektivet fungerer dårlig, sier Johansen som mener jentene kan ha falt i fellen med å undervurdere motstanden etter den lange seiersrekken.

I motsatt ende av hallen var det lutter glede.
Det var deilig for oss å få poeng, dette trengte vi, sier Nordstrands trener, Trond Jensegg.
– Vi klarer å få bra flyt i angrepsspillet og er veldig disiplinert i returløpene, sier Jensegg.

Artikkeltags