Gå til sidens hovedinnhold

Unge håndballtalenter fikk møte Hammerseng

Artikkelen er over 8 år gammel

For de unge jentene på håndballskolen i Rygge, var det ikke bare det sportslige som sto i fokus.

Larvik og HK Rygge arrangerer for tiden håndballskole, der barn og unge fra hele fylket deltar. I går startet det hele og der fikk de unge talentene et spennende møte med de store stjernene fra Larvik, som er et av Europas beste håndballag.

Det var veldig viktig for meg å få en autograf også

De håpefulle ungjentene samlet seg foran Gro Hammerseng etter at treningen var over, og da var det godt synlig at det var noe helt spesielt de gledet seg til.

SE FLERE BILDER HER

– Det er kult at hun var med å trene oss, men det var veldig viktig for meg å få en autograf også, gliste 13-årige Ann-Sofie Wirkola.

– Det er mange stjernespillere her, men Hammerseng vet jeg veldig godt hvem er.

– Hun stilte opp og skrev autografer for alle som ønsket, la hun til.

Aldri i tvil

Ann-Sofie skadet håndleddet i forrige uke og derfor tydet mye på at det skulle bli vanskelig med håndballskole-deltakelse. Men det var aldri noe alternativ for 13-åringen, som hadde gledet seg til høstferien i lang tid.

– Dette er noe jeg har sett fram til lenge og da kunne ikke en liten skade i håndleddet hindre meg.

– Jeg ville møte mine forbilder og her er jeg, selv om jeg har en liten skade.

– I tillegg kommer jeg nok til å være med om dette blir arrangert en annen gang også, smilte hun, med støttebandasje på håndleddet.

Gro Hammerseng er en av norsk kvinnehåndballs største profiler. Hun er tidligere kaptein det norske håndballandslaget og spiller nå for klubblaget Larvik. Hun synes det er stas å være til stede i Ryggehallen og Øreåshallen for å inspirere jentene mellom åtte og 15 år.

– Det er så utrolig hyggelig å være med å trene disse unge talentene. Det er nemlig så innmari moro å se den gode innsatsen de leverer, fortalte hun og fortsatte: – Hadde jeg vært på den alderen disse jentene er, hadde jeg vært i ekstase også. Å møte sine idoler som man ofte har sett på tv, er veldig stort. Derfor håper jeg også at deltakerne på denne håndballskolen blir inspirert av det jeg gjør.

Prøveprosjekt

Håndballskole-arrangør i Larvik, Sara Breistøl, har ansvar for håndballskolen som foregår i Rygge nå i høstferien.Hun fortalte at dette er et prøveprosjekt som forhåpentlig vis vil bli arrangert til neste år også.

Det er stort for jentene å møte sine store idoler

– Vi får se om folk er fornøyde med opplegget når det er over, så får vi ta en evaluering sammen med HK Rygge, sa hun og fortsatte: – Så langt ser det i alle fall bra ut. Her deltar 97 aktive jenter og gutter, og det er vi godt fornøyde med.

– Jeg tror nemlig det er stort for jentene å møte sine store idoler og ha det gøy sammen med dem, fortalte Breistøl.

Mye trening

For å bli en god utøver må man trene mye, noe som gjelder i enhver idrett.

Sportslig leder i HK Rygge Bård Banggren håper at en slik håndballskole kan være med på å inspirere de unge til å henge med lenger.

– Vi merker at mange faller fra idretten når kravene blir større. Skal man bli god, må man trene hardt for å komme dit man ønsker.

– Derfor tror jeg klubbene rundt i nærområdet må samarbeide for skape en slags mal vi kan jobbe etter. På den måten kan vi rekruttere flere og holde spillerne i klubben lenger.

– Samtidig er det nok motiverende for de unge å møte sine idoler på en slik håndballskole som dette også, avrundet han.

Klikk her for å se flere bilder fra Larvik-stjernenes besøk hos HK Rygge