Det var helt tydelig en klar strategi for hjemmelaget å ha defensiv kontroll mot Holmlia. Basert på spillermateriellet som trener Lars Erik Andersen rår over, var nok det en meget god taktikk mot en vesentlig mer rutinert motstander. Det var også vertene som scoret først. Allerede etter tre minutter var det stor jubel i Øreåshallen, og den varte til perioden var halvspilt. Da svarte Holmlia med to raske scoringer. Til tross for dette jobbet spillerne ufortrødent videre og ble belønnet med en ny scoring helt mot slutten av perioden.

Viste solide takter

I andre periode var det hjemmelaget som styrte det meste. Nok en gang scoret hjemmelaget tidlig i perioden og spillerne hadde små problemer med å styre inn mot ledelse 3-2 etter to perioder.  Innledningsvis i tredje periode meldte Holmlia seg virkelig på. De presset hjemmelaget hardt og kun en meget god Magnus Røed i Øreåsen-målet holdt gjestene unna. Midtveis i perioden fikk Holmlia en avventende utvisning. Øråsen tok ut Røed og satte inn en ekstra utespiller. Dette ga umiddelbar effekt og Mathias Schölin kunne på lekkert vis sende hjemmelaget opp i en tomåls ledelse. Alt så nå ut til å gå hjemmelagets vei og Andersens gutter hadde god kontroll, helt til det 59. minutt. Da reduserte først gjestene og 25 sekunder senere klarte de dessverre å utligne. Dermed ebbet kampen ut med et uavgjort resultat. Absolutt godkjent det også, men det kunne fort endt så mye bedre.

Dommerne i fokus

Nytt av året er at kamper som ender uavgjort etter ordinær tid skal avgjøres med straffeslag. Det vil si at begge lag får ett poeng for resultat etter ordinær tid, mens vinner av straffeslagene blir tildelt et ekstra poeng for dette. Hvert lag skal her plukke ut fem spillere hver. Hvis det ikke er avgjort etter at disse har skutt en gang hver skal de samme begynne på runde nummer to. Dette ble tilfellet i denne kampen og dessverre var det Holmlia som trakk det lengste strået til slutt. I ettertid viste det seg at gjestene ikke hadde fulgt reglementet for straffeslag og Øreåsen påpekte dette for kampens dommere. De hadde tydeligvis ikke satt seg inn i reglene og dermed endte det med at hjemmelaget besluttet å legge inn en protest.

Storfornøyd trener

Til tross for at alt på en måte raknet det siste minuttet, var trener Lars Erik Andersen storfornøyd med spillernes prestasjoner.

- Dette var en veldig god kamp fra vår side. Spillerne fulgte taktikken lojalt fra første sekund og det er litt synd at de ikke blir belønnet med seier i ordinær tid. Holmlia er en vanskelig motstander og de presset oss hardt, spesielt i tredje periode. Takket være en god målvakt og hardt arbeid av utespillerne klarte vi å stå distansen hvis vi ser bort fra det aller siste minuttet, avslutter han.

KAMPFAKTA

Øreåsen 4

Holmlia 4

4-5 etter straffeslag

Periodesifre: 2-2, 1-0, 1-2

Seriekamp 1. divisjon

Øreåshallen

Dommere:

Erik Godtfredsen, Sarpsborg IBK

William Jakobsen, Kongsten IBK

Utvisninger:

Øreåsen: 2 x 2 min.

Holmlia: 2 x 2 min.

Øreåsens lag: Magnus Røed, Tommy Kristiansen, Mathias Schölin (2), Kristoffer Olsen, Maximillian Spitz, Christer Olsen, Christian Olsen, Nicklas Antonsen (1), Kennet Furulund, Henrik Sjolte, Magnus Langrud, Stian Jensen (1), Jørgen Toftner