Tre sentrale personer fra det lokale fotballmiljøet tok turen til Moss Avis torsdag formiddag, da en ny podkast skulle spilles inn. Temaet var jentefotball og hva som skal til for å få et damelag opp på et høyt nivå i norsk fotball.

Tidligere proffspiller og nåværende hovedtrener for Ekholts damelag i 3. divisjon, Dagfinn Enerly, var en av gjestene. Sammen med han var Veronica Fredriksen Ribe fra Sprint-Jeløy og Lene Gylland fra Rapid Athene på plass i studio. I tillegg delte Moss Avis' sportskommentator Helge Kjøniksen sine tanker om fremtiden til jentefotballen i byen. Han har så absolutt troen på suksess i årene som kommer.

– Framtiden til jentefotball i Moss er jo veldig lys, men det som blir viktig er å skape et damelag som er villig til å satse for å komme seg oppover i seriesystemet. Da kan den klubben bli en motivasjon for de unge til å drive med idretten sin enda lenger, sa Kjøniksen.

Lene Gylland var helt enig.

– Vi må samarbeide. Spillerne i Moss må ha noe å strekke seg etter. Hvis ikke vi klarer det, tror jeg vi blir sittende der vi er, sa hun.

– Moss by må ønske et damelag. Vi må ha bane- og garderobekapasiteter, de riktige folkene og økonomien. Det er mye som må på plass, tilføyet Veronica Fredriksen Ribe.

Ekholt vil ta ansvar

Ekholt BKs damelag ligger på 2. plass i 3. divisjon og henger absolutt med i opprykkskampen. Det er pr. dags dato det beste seniorlaget i distriktet. Hovedtrener Enerly understreker at ambisjonene deres er store og tror Ekholt kan være arena for talentfulle mossejenter i årene som kommer.

– Ekholt vil jo gå den veien. Vi har godt med etablerte spillere og mange unge som er på vei opp. Vi har blant annet 2003-laget vårt. Flere av disse jentene har allerede fått prøvd seg på A-laget og mange av dem kan bli gode hvis vi er flinke til å legge til rette for dem. Det mener jeg vi skal gjøre, sa Enerly.

Hør hele podkasten øverst i saken.