– Kan ikke søke penger til luftslott

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ordfører Paul Erik Krogsvold mener Melløs Arena ikke hører hjemme på listen over krisepakkeprosjekter. Rett og slett fordi han er usikker på om prosjektet lar seg realisere.

DEL

– Vi kan ikke søke staten om penger til luftslott. Hadde stadion-prosjektet kostet 40-50 millioner kroner, så kunne vi ha søkt. Men når prosjektet mangler 80 millioner kroner, så må folk forstå at vi ikke kan søke staten om midler, sier ordføreren.

Les også: Melløs Arena stod ikke på ønskelisten

– Men kunne ikke kommunen ha søkt om penger til å dekke inn sin andel i prosjektet? Man taper vel ikke noe på å søke, og eventuelt få nei?
– Prosjektet ville aldri blitt godkjent. Vi kan ikke søke staten om penger til et prosjekt vi tror blir realisert. Vi må vite, og det gjør vi ikke ennå. Har du sett noe til de 80 millionene Moss Fotballklubb skal skaffe? Det har ikke jeg. Og inntil de pengene er på plass, så forblir planene et luftslott. Jeg har mast på fotballklubben angående disse midlene, men ikke hørt noe fra dem, og må innrømme at jeg er urolig for om den delen av finansieringen i det hele tatt kommer på plass, fortsetter Krogsvold.

Drøyt

Han understreker at politikerne i Moss nå har gjort sin jobb i forhold til stadionprosjektet, og at det nå er opp til fotballklubben å gjøre resten.

– Bystyret har vedtatt at kommunen skal gå inn med én tredjepart, altså med 40 millioner kroner, og ikke en kroner mer. Nå gjenstår det å se om fotballklubben får på plass sin andel, sier han.
– Har du mistet troen på prosjektet?
– Nei, ikke mistet troen. Men jeg er usikker på om det lar seg gjøre å få på plass så mange penger i disse tider, fortsetter han.

Klaus Hansen i Moss Fotballklubb synes ikke det er noen grunn til å kalle stadionprosjektet for et luftslott.

– Det er kanskje litt drøyt av ordføreren å kalle det et luftslott. Vi jobber kontinuelig med finansieringen, og har ingen grunn til å tro at prosjektet ikke skal bli realisert. Jeg er kanskje litt overrasket over utspillet fra ordføreren, men oppfatter at resten av bystyret står inne for vedtaket om byggingen av nytt stadion, sier Hansen.

Artikkeltags