Super OL-innsats av Are Hansen

NÆR OL-FINALE: Are Hansen skjøt knallgodt i Rio, men åpent for svakt og manglet 1,1 poeng på finaleplass på 10 meter luftrifle.

NÆR OL-FINALE: Are Hansen skjøt knallgodt i Rio, men åpent for svakt og manglet 1,1 poeng på finaleplass på 10 meter luftrifle. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Are Hansen leverte en imponerende OL-innsats. Dessverre var mossingen allerede etter første skudd så langt på etterskudd at finaleplassen på 10 meter luftrifle kun ble en drøm.

DEL

Det endte med 10. plass for Hansen, en meget sterk plassering blant verdens 50 beste skyttere. Avstanden opp til finalen var kun 1,1 poeng, noe som sikkert irriterer Hansen voldsomt siden han «kun» skjøt 101,5 på sin første serie. I de fem resterende seriene leverte Are 104,5, 103,8, 103,9 , 105, 1 og 105,6. Krapfoss-skytteren skjøt altså bedre og bedre utover i OL-konkurransen.

Hansen startet under pari, og leverte det svakeste skudd av sine 60 skudd da han skjøt 9,6 på første avtrekk. Hansen skjøt seg voldsomt opp etter hvert, men greide aldri å komme ajour etter den, til Are å være, svake innledningen.

Det er ørsmå marginer i denne idretten, og veien opp til en finaleplass var nærmere enn Hansen liker å tenke på. Hadde den første 10-skuddserien vært på snittet av de fem øvrige, ville Are nemlig blitt nummer fire i kvalifiseringen. Den siste serien hans var etter den vi kan se den sjette beste av totalt 300 serier.

Are Hansen ble beste norske skytter, da Ole Kristian Bryhn havnet på 40. plass etter en relativt moderat innsats. Kvalifiseringen ble vunnet av italienske Niccolo Campriani med 630,2 poeng, som også er ny olympisk rekord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken