Gå til sidens hovedinnhold

Satser på åpning av langrennsløypene i Moss før helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du en av de som klør litt i kroppen etter å få testet langrennsskiene? Da åpner muligheten seg allerede førstkommende helg, når den korte løypa ved Noreødegården blir klar til bruk.

Selv om kuldegradene ikke akkurat har dominert i mossedistriktet så langt denne vinteren, så har en gjeng med ivrige dugnadsarbeidere fra Moss Skiklubb startet arbeidet med å produsere snø. Målet er nå å få den korte løypa på 600 meter ferdig før helgen og så langt ser det svært lovende ut.

Har snø nok

Da Moss Avis la turen innom anlegget tirsdag formiddag var det produsert godt med snø i den korte løypa. Selve produksjonen startet fredag kveld og har holdt på litt fra og til gjennom helgen. Tirsdag var det klart for å begynne arbeidet med å dra snødekket utover slik at sålen får en minimum dybde på 50 centimeter. Den jobben er det Sven Wichstrøm som er ansvarlig for. Han ser svært lyst på å få løypa klar før helgen setter inn:

- Det ser veldig greit ut nå. Da snakker vi selvfølgelig kun om den korteste runden. Vi trenger en stabil kulde på minimum fire minusgrader for å produsere snø og værprognosene fremover ser jo ikke akkurat lovende ut. Når det er sagt, så skal det også legges til at det ikke alltid er samsvar med hva som blir meldt vedrørende Mossemarka og de faktiske forhold. Vi får satse på at det blir bedre enn antatt, forklarer han.

Tallet er 70

Langs hele traseen er det malt opp merker på trær og pinner som viser en dybde på 70 centimeter ned til bakkenivå. Det er utgangspunktet i forhold til produksjon, forteller Wichstrøm:

- Vi trenger å fylle på med kunstsnø opp til det røde merket som indikerer dybden. Når det er på plass starter vi arbeidet med å fordele snøen. På denne måten sikrer vi at det stort sett blir en såle på minimum 50 centimeter rundt hele løypa. Da er det klart til bruk, forteller han.

 

Trenger flere hjelpere

Wichstrøm forteller at det ikke bare er mangelen av kuldegrader som har vært en utfordring i forhold til å få åpnet anlegget. Det skorter også på dugnadskraft:

- Vi er dessverre alt for få i dugnadsgjengen og trenger sårt å få med flere. Det er mange der ute som venter på at anlegget skal stå ferdig til bruk, men for å få til det trenger vi å ta et felles løft. Det kreves ingen forkunnskaper for å kunne hjelpe til med arbeidet. Alle vil få en grundig opplæring når de kommer. Det er bare å ta kontakt med Moss Skiklubb for å melde sin interesse, forklarer han.

Tyvstartet

Selv om det gjenstår en del før den korte løypa er helt klar for bruk, så har det allerede vært noen ute for å teste forholdene:

- De minste utøverne i skiklubben har allerede vært på plass. De har nok helt sikkert fått kvoten fylt opp når det gjelder barmarkstrening og slik sett var det nok befriende å kunne slippe seg løs med noen runder med snø under skiene. Nå krysser vi bare fingrene for at kulden holder seg, avslutter Wichstrøm.

LES OGSÅ:

Bildeserie

SE BILDENE: Ski i Mossemarka 1980-1990-2000-tallet

Bildeserie

Fra arkivet: Middagsåsen i Våler på 1980-1990 tallet (del 1)

 

Bildeserie

Fra arkivet: Middagsåsen i Våler på 1980-1990-tallet (del 2)

Bildeserie

Middagsåsen åpnet

Bildeserie

Se stort bildegalleri fra Middagsåsen

Lippert kan prikke inn VM-formen

Må slåss for VM-tur

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.