Lever av trening

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

En dag uten trening er for svaksynte Bedir Yiyit en dag uten mening. – Livet mitt blir lettere med treningen, forteller norgesmesteren.

DEL

Det er fire idretter Bedir driver med – goalball, curling, sykling og svømming – og på sitt meste trener han bortimot ti økter i uken.
– Det er mye trening, men mange blinde som ikke trener er plaget med hodesmerter og konsentrasjonsvansker. Det slipper jeg, og det på grunn av treningen, sier han og smiler.

Syklist

Det er sykling som er Bedirs største lidenskap, og han har allerede lagt bak seg manndomsprøven Trondheim–Oslo på tandemsykkel.
– Ja, vi syklet Trondheim–Oslo i våres og det var slitsomt, men gøy.
– Er man ikke helt utslitt i bena flere uker etter en slik tur?
– Nei, to dager etter dro vi til Lom og gikk til Galdhøpiggen. Jo mer jeg trener, jo bedre er det, svarer han fornøyd.
Bedir og kompanjongen hans fullførte Norges lengste sykkelritt på imponerende 23 timer og 53 minutter.
Bedir driver også med goalball, et ballspill hvor blinde kan spille sammen og få kjenne på den lagfølelsen man får når man tilhører et lag.
Han har imidlertid ikke drevet med goalball lenge, men bare etter to ukers trening sammen med sine lagkamerater i Oslo, kunne han stolt krone seg med tittelen som norgesmester.

Ambisiøs

– Jeg ble med fordi de trengte flere spillere, og de lurte på om jeg ville prøve. Etter første treningen synes de jeg gjorde det bra, så jeg fikk være med på laget, forklarer spilleren som – til tross for suksess i goalball – foretrekker harde sykkelseter og milevis med asfalt foran seg.
I tillegg til å være norgesmester i goalball, er Bedir en av landets beste innen curling – hvor han også har hentet hjem NM-tittelen en gang. Han har spilt curling i to år, men satser nå for fullt mot OL i Beijing i 2008 – som syklist.
– Det er innen sykling jeg satser nå, og det er helt klart der jeg kan gjøre det bra. Vi får håpe jeg kommer meg inn på landslaget etter hvert, avslutter den ambisiøse idrettsmannen.

Artikkeltags