Lilleng lader skarpt

TIL TYSKLAND?: Christian Holstad Lilleng er blitt forespurt om å gjøre en innsats for det tyske skytterforbundet. Etter neste års OL kan han bli en del av trenerteamet i verdesn beste skytternasjon.

TIL TYSKLAND?: Christian Holstad Lilleng er blitt forespurt om å gjøre en innsats for det tyske skytterforbundet. Etter neste års OL kan han bli en del av trenerteamet i verdesn beste skytternasjon.

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Christian Holstad Lilleng (30) flyttet nettopp hjem til Råde skytterlag etter tre vellykkede år i Moss & Våler. Nå spørs det om hvor mye Råde får brukt Lillengs skyteferdigheter og trenerkunnskaper for nå er han ønsket av det tyske skytterforbundet.

DEL

Lilleng har vært trener i flere land de siste årene. Han var i Sverige i to og et halvt år som trener for Skyttergymnaset og landslaget deres. Siden har han hatt kurs og samlinger i Oman, Jordan og Uganda. I høst er det så er han blitt spurt om og komme både til Portugal og Kenya for og holde to ukers treningssamlinger for deres landslag. Denne uken fikk han en epost med forespørsel om han er interessert i trenerjobb i Tyskland.
– Jeg vet ikke så mye om hva de har og tilby. Sportsdirektøren i det tyske skytterforbundet, Heiner Gabelman, har begynt forberedelsene til tiden etter OL i Athen, og er derfor er han interessert i og vite om jeg kan være aktuell som trener eller noe lignende, sier Christian Holstad Lilleng.

Skyting stort i Tyskland

Lilleng vet foreløpig ikke mye om hva det tyske skytterforbundet faktisk har tenkt å tilby ham. Møtet mellom Lilleng og tyskerne skal finne sted under Europamesterskapet i Gøteborg i begynnelsen av november. Lilleng synes det er en ære bare å bli forespurt.
– Tyskland er en stormakt innen skyttersporten. Bare i Bayern-distriktet er det over en million aktive som skyter luftgevær aktivt, og da kan man bare gjette seg frem til hvor populær sporten er. Landet ligger helt i verdenstoppen når det gjelder skytesport.
30-åringen vet likevel ikke helt om han er interessert i og flytte nedover til Tyskland for en eventuell heltidsjobb.
– Nei, det vet jeg ikke om er så interessant. Jeg trives veldig godt med det jeg holder på med nå. Jeg jobber i min brors våpenbutikk samtidig som det er meget spennende ting på gang hjemme i Råde skytterlag. Det har jeg lyst til og være en del av, så det jeg kunne tenkt meg eventuelt var en deltidsstilling hvor jeg var et par langhelger i måneden i Tyskland og holdt samlinger og ellers fulgte skytterne opp via internett, sier den skyteglade 30-åringen.

Portugal først ?

Aller først skal Lilleng trolig til Portugal for å hjelpe dem i forberedelsene frem mot det nevnte EM.
– Det portugisiske skytterforbundet har vært på tråden og spurt om jeg vil besøke dem i slutten av november og hjelpe dem i forberedelsene til EM. Det blir i tilfelle en 10-dagers-samling med mye vekt på mengde og konkurranseforberedelser. Portugal har tre-fire unge seniorer som kan slå til hvis de får den rette veiledningen. Jeg tror nok ikke jeg kan bringe dem opp i medaljekampen på så kort tid, men målet må være at de er i nærheten av de portugisiske rekordene selv under det presset det er og skyte i et EM, sier Lilleng.
Han tror at hans navn er blitt kjent hos både portugiserne og tyskerne gjennom hans innsats i det internasjonale skytterforbundet.

Artikkeltags