Ole Jørgen Henæs avviser ryktene en gang for alle

 Mange rykter, gale påstander og mye press gjorde Ole Jørgen Henæs’ år i MFK fra 2006 til 2009 til en periodevis stresset tid.

Mange rykter, gale påstander og mye press gjorde Ole Jørgen Henæs’ år i MFK fra 2006 til 2009 til en periodevis stresset tid.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Uvøren pengebruk og dårlige kontrakter er noe av ettermælet til Ole J. Henæs på Melløs. Nå avkrefter han noen av de groveste beskyldningene.

DEL

Han ble ansatt som daglig leder i MFK 1. januar 2006. Og de tre og et halvt årene han satt i sjefsstolen på Melløs har satt sitt preg på mossingen.

– Da jeg satt midt oppe i det og levde med det trykket, spesielt mot slutten av min periode, ble jeg preget av ting som ble skrevet og sagt. Over tid går slikt inn på den som rammes, innrømmer han.

Del på Facebook

Han avviser derimot flere av ryktene vi legger fram. Flere kilder har uavhengig av hverandre påstått at Vladan Grujic i sin tid hadde en særdeles gullkantet avtale med klubben.

– Grujic skal ha fått en fantasiavtale med MFK som angivelig endte på 2,8 millioner det siste året etter 40 prosent lønnsøkning per år. Stemmer det?

– Nei, det er fullstendig feil! Det lå overhodet ingen lønnsøkning i hans kontrakt, og selv om han var blant de best lønnede den gang, var han langt under millionen. I min tid på Melløs fikk ingen spillere over millionen i lønn, sier Henæs.

Sjekk moss-avis.no sin temaside om Moss Fotballklubb

Kostbart

Som styreleder den gangen satt Hans Jørn Rønningen, med Per Lilleng som nestleder. Andre styremedlemmer skal ha vært Morten Westheim, Elisabeth Bern, Line Lofstad Andersen og Siv Henriette Jacobsen. Lilleng husker ikke de konkrete tallene, men vedgår at Grujic var en kostbar mann for klubben.

– Jeg vet ikke hvor mye det var snakk om, men jeg husker at han var dyr og at vi jobbet med å få avviklet den kontrakten på en ryddig måte, sier Lilleng.

Etter det Moss Avis erfarer, har spilleren flyttet tilbake til Balkan, og det har ikke lykkes oss å få kontakt med ham.
Agent Knut L. Høibraaten i Prosoco Sports Management var involvert i forhandlingene med spilleren, men vil ikke ut med konkrete tall.

– Det jeg kan si er at spillerens lønn var godt under middels sammenlignet med andre Adeccoligaspillere på den tiden. Han hadde under en halv million i bruttolønn. Det var en ganske ordinær kontrakt uten avtaler om lønnsøkning, sier Høibraaten.

Håpløst

Hyppig nevnt i rykteflommen om den «gamle moroa» er den svenske keeperen Bengt Andersson. Ole J. Henæs forhandlet kontrakten også med ham.

– Stemmer det at Andersson fikk 950.000 kroner i sign-on-fee, samt 10.000 kroner pr. kamp han sto?
– Dette er helt håpløse rykter. Han fikk ikke sign-on fee i det hele tatt, og han hadde en lønn basert på antall spilte kamper. Han skulle ikke ha lønn dersom han ikke spilte, sier Henæs.

Tidligere nestleder Per Lilleng er enig.
– Nei, nei, nei. Det ryktet der er helt feil. Han var ikke noen dyr løsning for oss, sier han.
Heller ikke Bengt Andersson har det vært mulig å spore opp.

Uinteressant

Styremedlem Thomas Thorkildsen i Moss FK henger seg ikke opp i det han omtaler som «gammel moro». Han er mer opptatt av fremtiden.

– Jeg tror fortsatt at vi greier dette, og vi jobber veldig fremtidsrettet. Det er stadig folk som vil ha forklaring på «gammel moro», men for oss er det rett og slett uinteressant å henge seg opp i gamle saker. Vi har påtatt oss jobben med å få dette unna, og sikter knallhardt fremover, påpeker Thorkildsen.

Artikkeltags