Rygge vant bortekamp på eget kunstgress

Rådes Henning Fredriksen ble ofte litt for alene mellom Rygges forsvarsspillere.

Rådes Henning Fredriksen ble ofte litt for alene mellom Rygges forsvarsspillere. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

(5. div. menn: Råde-Rygge 0-1) Det var Rygge som ville mest i duellene da de to rivalene barket sammen i lokaloppgjør.

DEL

Kampen mellom Råde og Rygge skulle egentlig vært spilt på Råde idrettspark, men der var banen for våt etter de siste dagers nedbør.

Derfor ble kampen spilt på kunstgresset til Rygge og det som skulle vært en bortekamp ble plutselig en hjemmekamp for de rødhvite.

Om det uvante underlaget skal ta skylden, vites ikke, men Rådes forsvar fikk en stri tørn i første omgang mot et Rygge-lag som startet med en frisk offensiv. Til tross for dominansen ble det likevel ingen mål før pause.

Det nærmeste Rygge kom var et skudd i tverrligger, og trøstet seg med at Råde var ufarlige fremover. At det til slutt endte 0–1 etter en vakker lobb over keeper fra Rygges Henrik Wold, syntes til og med Rådes trener var et greit resultat.

– Det hadde vært helt ufortjent hvis vi hadde fått med oss et poeng fra denne kampen. 5. divisjonskamper blir noen ganger litt krig, men da må du vinne krigen. Og det var Rygge som ville mest, sier en skuffet Råde-trener, Tore Jan Solvang.

Poengene viktigst

Hans kollega i Rygge var naturlig nok mer fornøyd med utfallet.
– Det viktigste i dag var de tre poengene. Vi bestemte oss for at vi skulle vinne duellene og legge finspillet til side, sier Morten Wisth.

Sett fra sidelinjen var det en plan som lyktes bra. Duellene gikk ofte i Rygges favør.
– All ære til gutta som står på. Nå er vi tilbake der vi skal være, sier Wisth, som ga den fotrappe spissen, Henrik Wold, en ekstra klapp på skulderen.

– Henrik var veldig bra i dag, og det målet hans var en klassescoring, sier Wisth.

Artikkeltags