Ekholts jentelag vant Femsjøcupen

Ekholt BKs J14-lag gikk helt til topps i Femsjøcupen i Tistedalen.

Ekholt BKs J14-lag gikk helt til topps i Femsjøcupen i Tistedalen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

I fjor ble de kretsmestere, og i helgens Femsjøcup i Tistedalen kom den første turneringsseieren til Ekholts småjenter 14 år.

DEL

– Det var veldig morsomt at jentene gikk til topps i en turnering. Det er første gang de har gjort det, sier lagets hovedtrener Per Morten Haugen.

– De vant jo KM i fjor, og de topper avdelingen sin i år, og jeg synes spillerne har hatt stor framgang det siste året, legger Haugen til.

Del på Facebook

Overbeviste

I de innledende kampene var Ekholt helt suverene. De vant 9–1 over Amasone Asker, 6–0 over Berg, og 3–0 over Tistedalens TIF.

I sluttspillet ble det langt mer jevnt og spennende. I semifinalen ble det seier 2–1 over Kvik Halden. I finalen måtte det ekstraomganger til, etter at det sto 0–0 etter ordinær tid.
To minutter før slutt i den siste ekstraomgangen avgjorde Ekholts Siril Berg kampen på «sudden death».

– Vi møtte et bra lag fra Tistedalen i finalen, så det ble en spennende kamp.
– I gruppespillet feide vi gjennom kampene, og alt i alt er jeg godt fornøyd med jentenes innsats, oppsummerer Haugen.

Samspilte

– Hva er det som gjør dette Ekholt-laget så bra?
– De har spilt sammen i tre år og har en jevn og god stamme i laget. En 12–13 av spillerne har vært med hele veien. De har trent godt hele tiden og drar nytte av at de kjenner hveranddre og har spilt mye sammen, sier Per Morten Haugen.

Laget består hovedsakelig av jenter fra Ekholt og Øreåsen.
De fleste spillerne er født i 1997, men det er også noen spillere som er ett og to år yngre.

Sprint i B-finalen

Sprint-Jeløy deltok med et guttelag i 13-årsklassen. De spilte seg fram til finalen i B-sluttspillet. Der vant de 3–0 over Kragerø.

I semifinalen av B-sluttspillet ble det 4–0 over Kvik Halden 2. I gruppespillet vant Sprint 2–0 over Kragerø, mens det ble tap 0–1 for Kvik Halden 1 og 0–2 mot Tanums.

Artikkeltags