Juniorjentene vil satse sammen i Soon IF

jubelsesong Med gullballen sentralt plassert kan Soon IFs juniordamer juble for en flott sesong, med seieren over Røa og opprykket til 1. divisjon som kronen på verket.

jubelsesong Med gullballen sentralt plassert kan Soon IFs juniordamer juble for en flott sesong, med seieren over Røa og opprykket til 1. divisjon som kronen på verket. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Soon IFs juniorjenter består av spillere fra flere årganger. Men denne gjengen er bestemte på å holde sammen og spille Soon oppover i divisjonene.

DEL

Del på Facebook

Nylig ble laget seriemestere i 2. divisjon i Oslo, og rykket opp til 1. divisjon. Men mye tyder på at Soon IF velger å styrke damesiden og satse på et lag i 4. divisjon, i tillegg til laget de allerede har i 1. divisjon 7’er.
– Ja, det går nok den veien. Vi skal ha et møte tirsdag hvor dette blir bestemt, sier sportslig leder Morten Enersen, som også trener juniordamene.

Morsomt mot Røa

Han valgte å flytte laget fra Østfold til Oslo etter to KM-gull, og angrer ikke på det.
– Vi ville se hvordan nivået var i Oslo, og det viste seg jo at vi greide å matche det, smiler Enersen.
Seieren over Røa i nest siste serierunde la grunnlaget for seriemesterskapet, og den kampen vil Enersen og jentene huske lenge.

– Det var den morsomste kampen av alle. Årets høydepunkt, sier Nina Samuelsen og Synne Aakrann, henholdsvis kaptein og visekaptein på Soon-laget.
– Røa ville virkelig ha med seg seieren hjem og stilte med et sterkt lag, for der i gården handler det om meritter. Men vi leverte en knallkamp, forteller Morten Enersen.

Saken fortsetter under bildet.
Soon

Satser i Soon

Det er 19 jenter i juniorstallen, og Enersen henter også opp hospitanter fra yngre lag i klubben.
– Vi får en stor gruppe neste år hvis vi samler oss om et damelag. Da snakker vi om rundt 40 spillere, forteller Enersen, som ikke stiller seg uvillig til å fortsette i trenerjobben.

– Vi vil i hvert fall ha ham, sier Nina Samuelsen og Synne Aakrann.
Og hvis Enersen blir, er det ikke utenkelig at Soon IF vil strebe etter å bli en bauta i den lokale damefotballen.
– Soon ønsker nok å prøve å få et godt damelag, og vi vil jo ideelt sett beholde de gode jentene vi har. Jeg tror det finnes grunnlag for å kunne klatre i systemet, sier Enersen.

– Vi har lyst til å spille sammen så lenge som mulig. I år det lagmaskinen vår som er mye av hemmeligheten bak suksessen, mener Nina Samuelsen.

Saken fortsetter under bildet.
Soon

Gode nok

Soon-kapteinen ser ikke bort fra at hun kan komme til å lede distriktets nye storlag i fremtiden.
– Ja, det tror vi på. Vi er gode nok til å bli det, mener både Nina og visekaptein Synne.
Morten Enersen forteller at det er flere og flere som står fram på det spennende laget hans, og at rulleringen har gitt gode resultater.

– Jentene har vokst på dette, og det er flere som tar ansvar. Jeg tror dette på litt sikt kan bli et veldig spennende damelag, avrunder Morten Enersen.

Del på Facebook

Artikkeltags