Løp fra ledsageren

STERK PRESTASJON Bedir Yiyit løp New York Maraton for første gang etter å ha trent i bare to måneder. Her er han sammen med sin amerikanske ledsager etter løpet.

STERK PRESTASJON Bedir Yiyit løp New York Maraton for første gang etter å ha trent i bare to måneder. Her er han sammen med sin amerikanske ledsager etter løpet.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Inspirert av døv-blinde Harald Vik fra Drammen, som har løpt New York Maraton hele 14 ganger, bestemte Bedir Yiyit seg for at han ikke skulle være dårligere.

DEL

I september bestemte han seg for å melde seg på New York Maraton. Etter kun halvannen måned med trening, fikk han oppfylt drømmen om å løpe i den amerikanske storbyens gater.
– Jeg trente i bare noen få uker, men det gikk veldig greit under selve løpet, sier Bedir.
Ja, så fort gikk det, at en av de tre ledsagerne hans måtte gi seg midtveis i løpet. Det gikk rett og slett for fort.
Bedir er nesten helt blind, og hører svært dårlig. Likevel tok han utfordringen med å trene til maraton-løpet.

Trondheim - Oslo

– Det ble mest sykling. Jeg prøvde å løpe uten ledsager ved å følge den hvite linjen på siden av veibanen, men det er for farlig. Er det overskyet vær, ser jeg nesten ingenting.
Våler-mannen har ikke vært med i løps-konkurranser tidligere, bare deltatt i løpet som ble arrangert da den nye Svinesundbroen ble åpnet. Men han kan vise til delatgelse i både Trondheim-Oslo og Birkebeinerløpet. Til neste år håper han å kunne delta på Birkebeiner-triatlon.
– Rune Jensen fra Moss har vært grei og syklet sammen med meg, slik at jeg har fått trent. Å sykle er enklere for meg, med mine handikap, enn å løpe.
Harald Vik har vært en stor inspirator for 33-åringen. 63-åringen har løpt New York Maraton hele 14 ganger, og overtalte Bedir til å prøve. Handikap ingen hindring.

Godt resultat

– Vi løp sammen, med hver våre ledsagere. Jeg hadde èn ledsager foran meg med gul refleksvest som jeg greide å se, og èn ledsager ved siden av meg, som hjalp meg med svinger og fortauskanter, forklarer Bedir.
37 000 deltagere løp maratonløpet sammen med Våler-mannen, som kom i mål på 4 timer og 56 minutter. Et resultat han er veldig godt fornøyd med.
– Det var en utrolig opplevelse! Og om jeg ikke greier å slå Harald Vik med 14 New York maraton-løp, så skal jeg gjøre dette igjen, lover Bedir Yiyit.
eli.halvorsen[AT]moss-avis.no
Tlf. 69205015

Artikkeltags