Gå til sidens hovedinnhold

Lolland manglet ett sekund på rekorden

Ulrik Lolland løper for ny rekord på direkten tirsdag

Se opptaket fra sendingen på Tirsdagsløpet her

Artikkelen er over 4 år gammel

Ulrik Lolland ga jernet og satset på rekord i Tirsdagsløpet. Det endte med ett knepent sekund bak rekorden på 7.03. Trykk på hovedbildet for å se reprisen av tirsdagens sending.

Det ble en fantastisk ettermiddag i det tradisjonelle Tirsdagsløpet, der det store høydepunktet var Ulrik Lollands rekordforsøk.

I våres passerte han målstreken etter 7 minutter og 3 sekunder, noe som ingen hadde klart tidligere. Tirsdag ettmiddag håpet han å slå rekorden igjen. Mange lokale løpere hadde møtt opp, både for å heie Lolland fram og for å jogge selv.

Til stor jubel satte han i gang, og etter 7 minutter og 4 sekunder kom han i mål. Det ble derfor ett sekund bak rekorden.

Han var naturligvis skuffet, men tok det hele med et smil.

- Jeg følte meg bra og hadde trøkk i beina hele veien. Men nei, jeg får ta rekorden neste år, sa den formsterke løperen med et smil til Moss Avis.

Lang tradisjon

Tirsdagsløpet startet 30. mai 1972, men det var først rundt 1980 som Kjell Aarefjord fikk det fulle ansvaret etter sin far.

Han har siden den gang gjort en solid innsats for å holde det hele i gang, med god hjelp fra Tor Erling Fledsberg.

- Jeg arvet dette løpet. Det har ikke blitt store fortjenesten, men hygge har det blitt. Det er så sosialt, sa Aarefjord med et bredt smil tirsdag ettermiddag.

Selv om det ikke ble noen rekordløp denne dagen, har han derimot klokkertro på at Ulrik Lolland klinker til neste år og setter ny pers.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.